Povestiri ACASA Povestiri de lecturi scolare

Despre blog

Despre blog

Pentru elevi !

despre-blog

Despre blog

Dragii mei, ce trebuie să știți voi Despre blog ?… Că veţi găsi în el Povestiri pe scurt ale unor scrieri aflate în listele de lecturi obligatorii şi listele de lecturi suplimentare la limba română pentru clasele I – VIII şi IX – XII. Trebuie neapărat  să citiţi cărţile, iar povestirile vă vor ajuta să le înţelegeţi mai bine, să urmăriţi firul principal al acţiunii, să sesizaţi momentele principale ale operei. Ideea acestora mi-a venit de  la Bookblog, un blog pe care îl citesc toţi iubitorii de lectură.

Dacă doriţi să căutaţi în blog un titlu* mergeți sub titlul blogului, unde sunt scrise speciile literare reprezentate în blog. Daţi click pe specia din care face parte titlul căutat (Exemplu: dacă vreți Povestea lui Harap Alb, daţi click pe 3. BASME) > Apare o listă în care căutaţi titlul dorit. Daţi click pe titlu > Apare povestirea pe care o căutaţi. Dacă povestirea este în mai multe episoade, la sfârşitul fiecăruia se află un link (o trimitere) către episodul următor. La ultimul scrie Sfârşit ! De multe ori, la sfârșit există și o trimitere către textul întreg al operei literare respective, din blogul Lecturi școlare.

* Mai simplu ar fi să scrieți în caseta de căutare din dreapta titlul pe care îl căutați și să dați clic pe butonul alăturat casetei. Condiția succesului este să scrieți corect titlul !

Pentru a afla explicaţia cuvintelor pe care nu le înţelegeţi şi a vă îmbogăţi vocabularul căutaţi imediat în WEBDEX. Prima dată când va apărea un scriitor, veţi găsi şi câteva date despre acesta şi opera sa.

Pentru toţi copiii, părinţii şi bunicii !

Dacă doriţi să citiţi scrieri pentru copii şi tineri într-o formă prescurtată, să vă reamintiţi de eroii copilăriei ori să le povestiţi celor mai mici ceva ce nu au auzit încă, vă invit sa reveniţi aici.

Sper să vă fiu de folos tuturor şi pentru aceasta veţi mai găsi aici, în afară de povestiri pe scurt: îndrumări pentru îmbunătățirea tehnicii de învățare, la pagina Cum să înveți și reguli de comportare în societate, la pagina Cum să te porți, precum și opinii despre unele evenimente din sfera socialului sau din blogosferă, povestiri despre București, lecturi distractive si altele, la pagina De weekend.

Mulţumiri

Cred că aici e locul cel mai potrivit să-mi amintesc că, atunci când mi-a venit ideea de a-mi face un blog, prin august 2010, nu ştiam absolut nimic despre ce înseamnă asta şi cum se face. Am avut norocul de a găsi oameni foarte binevoitori şi pricepuţi, care mi-au dat multe îndrumări valoroase despre blog.

Mulţumesc aici tuturor celor care mi-au dat sfaturi  despre crearea şi îmbunătăţirea blogului atunci când am avut nevoie. Le mulţumesc în mod deosebit, pentru sfaturile adresate mie direct sau cele aflate din articolele lor, câtorva bloggeri, pe care îi menţionez în ordinea alfabetică a denumirii oficiale a blogurilor lor : Tudor- Academia De Marketing Online,  Dan- Blogul lui Dan, Ramona- dojoblog Tudor- Staupenet, Cătălin- Tutoriale HTML.  Dacă am omis pe cineva, să mă ierte şi să-mi scrie, voi completa imediat !

Înapoi Acasă

Sursa foto

4468025380

14 comments

2 pings

Skip to comment form

 1. Radu Cristian

  Buna ziua,

  Sunteti interesata de a colabora cu editura ALL? Imi dati un email la adresa din comentariu, daca sunteti?

  Multumesc!

  1. Zinaida Strinu

   Urmează e-mail.

 2. Bianca

  Buna ziua!
  Imi cer mii de scuze pentru deranj,dar am si eu o intrebare legata de plogul dvs. : Platiti pentru tema pe care o aveti la blog,respectiv grafen?
  Multumesc!

  1. Zinaida Strinu

   Banii se dau prin Pay-Pal.

 3. Corina

  Zina,urmaresc tot ceea ce faci si este minunat.Iti recomand si Creanga de Aur de Mihail Sadoveanu,Lea trois Graces de Micea Eliade,Fetele tacerii de Augustin Buzura si Ultimul Berevoi de Vasile Voiculescu.Sunt niste carti superbe.Sper sa le citesti si sa ne povestesti cum au fost.Te pup!

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc pentru aprecieri, Corina, și pentru recomandări !

 4. NEACSU TEODORA

  De cele mai multe ori rezumatele unor carti lungi sau a unor romane ii ajuta pe copii care probabil nu au neaparat nevoie de toate informatiile care apar in carte ci doar de nisteinformati marunte cum ar fi scopul actiunii si intamplarile povestite pe scurt,dar in cazul in care profesorul ii pune pe copii sa citeasca o carte si ei citedoar rezumatul ei si declara ca au citit-o , atunci aceste rezumate nu sunt bune.Dar totusi eu apreciez faptul ca vrei sa ajuti copiii cu niste rezumate foarte bune.

  1. Zinaida Strinu

   Aș fi bucuroasă dacă și copiii și adulții ar înțelege că aceste povestiri pe scurt au menirea de a ușura înțelegerea textelor integrale. Cu alte cuvinte, copiii pot să înțeleagă mai ușor o epopee, un roman sau altceva dacă îi citesc înainte povestirea pe scurt. Iar faptul că ei citesc povestirea pe scurt și declară că au citit cartea, e o problemă care ține mai ales de educația dată de părinți în spiritul respectării adevărului…

 5. Pascu Andrei

  Multumesc Zina. Este Bine.

  1. Zinaida Strinu

   :)

   1. Pascu Andrei

    Zina, am citit toate comentariile lasate. Sincer sa fiu unii nu au habar ce inseamna un roman si il vor in 2 zile. Unii pun niste intrebari…
    Aveti un site foarte frumos si cred ca ati muncit foarte mult.
    Va doresc succes in continuare!!!!

    1. Zinaida Strinu

     Multumesc ! :)

 6. Pascu Andrei

  Buna Zina ai un site de milioane.. Nu ai putea sa povestesti Florile micutei Ida, Cufarul Zburator, Tovarasul de drum, Mos Ene si Privighetoare de Andersen.

  1. Zinaida Strinu

   Multumesc, Andrei !
   Deocamdata trebuie sa termin romanul David Copperfield. Apoi voi povesti Povestea privighetorii de Andersen, asa, pentru tine. Dupa aceea imi voi vedea de programul pe care mi l-am stabilit. E bine ? :)

 1. Blog la aniversare: 3 ani in blogosfera ! - Povestiri de lecturi școlare

  […] ajutat la începuturi, fixând-o pentru totdeauna și într-o pagină a acestui blog, intitulată Despre blog. Între timp, doi dintre ei au renuntat la blogurile lor, din […]

 2. Despre capitulare si recapitulare… « Daurel's Blog

  […] mai scris cand, cu ocazia unei leapse, am relatat cum abordez eu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.