CUM SA TE PORTI. Educatie. Formare

Cum sa te porti

Educatie. Formarea personalității

educatie

Cum sa te porti. Educatie

Pagina, respectiv categoria Cum sa te porti contine titlurile articolelor care se refera în mod direct la norme de comportare civilizată, cultivarea inteligenţei emoţionale, impresii asupra unor evenimente care se înscriu şi în domeniul educatie etc.

După cum scriam în altă parte, susțin cu tărie afirmația lui Einstein că singura modalitate de a face educatie eficient cuiva este de a-i oferi propriul exemplu. Sper că ofer un exemplu convingător prin ceea ce scriu aici, pe blogul Povestiri de lecturi școlare (multe din textele povestite aflându-se integral pe blogul Lecturi școlare) și pe blogul Zinnaida. Veți spune că, de fapt, nu se văd atitudinea și comportamentul meu. Ba da, se văd ! Alegerile pe care le facem ne caracterizează foarte obiectiv, fără să ne dăm seama. Ne arată cine suntem cu adevărat, orice am încerca noi să afirmăm cu vorbele noastre, spuse sau scrise.

Această pagina conține trei sub-pagini:

1. Bunele maniere – cu informații despre cum trebuie să ne comportăm în diferite împrejurări: mese festive, banchete, vizite, spectacole etc. – informații solicitate atât de copii, adolescenți și tineri, dar și de mulți adulți, care doresc să fie impecabili în orice împrejurare.

2. Pentru adulți – informații foarte utile despre comportamentul adulților, mai ales din domeniul educatiei copiilor, dar și din sfera relațiilor cu partenerii ori cu alte persoane, mai apropiate sau mai îndepărtate.

3. Inteligența emoțională – Date despre elemente ale inteligenței emoționale, formă de inteligență complementară celei intelectuale, necesar a fi dezvoltată pentru a avea o personalitate completă, armonioasă.

Ridendo castigat mores spuneau latinii. Educatie se face și râzând, așadar vizitați și sub-pagina Distracție, din cadrul paginii De weekend, care vă oferă și alte lucruri atrăgătoare.

Sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Pingback: IQ ESTE BUN, totusi ma intreb daca nu cumva sunt greu de cap ?! - 3

  2. Pingback: IQ ESTE BUN, totusi ma intreb daca nu cumva sunt greu de cap ?! - 2

  3. Pingback: IQ ESTE BUN, totusi ma intreb daca nu cumva sunt greu de cap ?! - 1

  4. Pingback: DAI TESTE ? AI EXAMENE ? Învață mai bine ! - 5. Gândirea și limbajul

  5. Pingback: NOROCUL ȘI-L MAI FACE ȘI OMUL ! SCRISUL CONTEAZĂ !