Povestiri ACASA Povestiri de lecturi scolare

«

»

AVENTURILE LUI HABARNAM (28)

Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi

de Nikolai Nosov

Capitolul XXVIII Împăcarea

Urmare la Aventurile lui Habarnam (27)

aventurile lui habarnam

Aventurile lui Habarnam. Băiețelul hotărăște că va fi întotdeauna prieten cu fetițele.

În ziua balului totul era frumos împodobit. În chioșc se afla orchestra fetițelor, care cântau la harfe de toate mărimile.

Seara, începură să sosească oaspeții din Orașul Zmeielor. Primul sosi Cuișor, strălucind de curat ce era și frumos pieptănat. Sosiră apoi Șurubelniță și Covrig, iar după ei o mulțime de băiețași care nici nu fuseseră invitați. Fiecare spunea că a venit să mulțumească pentru fructe și fetițele îl invitau imediat să rămână la bal.

Habarnam așteptă până la începutul balului, apoi ieși din tufe și se îndreptă spre platoul de dans. De îndată, băiețașii începură să râdă de el și Habarnam se întoarse, mergând unde îl duceau picioarele. Într-un loc se opri în fața unui gard pe care scria ”Habarnam e un prost”. Văzând inscripția, băiețașul începu să plângă, văitându-se că toți râd de el și nimeni nu îl iubește.

După o vreme, Habarnam simți cum o mână îl atinge pe umăr. Se uită și văzu că era Albăstrica, dar nu se opri, ba plânse și mai tare. Albăstrica încercă să îl liniștească și îi spuse că el este bun și că a mințit și s-a lăudat ca să pară și mai bun, dar n-o să mai facă asta. Îi spuse apoi că va deveni mai bun și nimeni nu își va mai aminti de această întâmplare. Încet-încet, Habarnam se liniști și se lăsă convins să meargă la ceilalți.

Când îl văzură, băiețașii porniră iar să strige la el, făcându-l mincinos. Albăstrica interveni și le spuse că și ei au mințit, fiindcă niciunul nu a spus nimic atunci când Habarnam mințea. Fulgdenea le spuse și ea că nu sunt cu nimic mai buni decât Habarnam, iar Pisicuța le ceru cu hotărâre să nu își mai bată joc de el. Rândunica se apropie și ea și îl încurajă pe Habarnam, șoptindu-le celorlalte fetițe că trebuie să fie blânde cu el, altfel se va înrăi și se va purta și mai rău.

Bucuros, Habarnam le spuse că de acum înainte va fi întotdeauna prieten cu fetițele.

* * *

Sursa foto

Dă clic aici pentru Aventurile lui Habarnam (29)

Citește povestiri de lecturi pentru orice vârstă!
4468025380

2 pings

  1. AVENTURILE LUI HABARNAM (29) de Nikolai Nosov. Povestire pe scurt

    […] « AVENTURILE LUI HABARNAM (28) […]

  2. AVENTURILE LUI HABARNAM (27) de Nikolai Nosov. Povestire pe scurt

    […] AVENTURILE LUI HABARNAM (28) » […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.