Povestiri ACASA Povestiri de lecturi scolare

«

»

AVENTURILE LUI HABARNAM (23)

Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi

de Nikolai Nosov

Capitolul XXIII Fuga

Urmare la Aventurile lui Habarnam (22)

aventurile lui habarnam

Aventurile lui Habarnam. Doctorul Pilulă refuză la început sarafanul oferit de fetițe.

Fetițele care acum nu mai aveau ce să facă instalară în stradă două chioșcuri. La unul aduseră plăcinte și covrig, la celălalt – sirop cu sifon. Acum lucrătorii puteau să își astâmpere foamea și setea chiar acolo unde munceau. Gogoașă și Sirop se și înființară lângă chioșcuri și nu mai putea nimeni să-i miște de acolo.

Deodată se auziră niște țipete. În capătul străzii apăru doctorul Pilulă, doar în chiloți și cu ochelarii pe nas, urmărit de o ceată de asistente, cu doctorița Stropdemiere în frunte. Ajuns la primul pom, doctorul se cățără iute cât putu mai sus.

Stropdemiere strigă la el că e bolnav, el spuse că nu este. Ea îi strigă că nu i-a făcut externarea, el răspunse că și-a făcut-o singur. Ea spuse că nu îi vor da hainele, el răspunse că nici nu are nevoie de ele. Până la urmă doctorița și asistentele plecară și Pilulă coborî din pom. Fetițele se oferiră imediat să îi aducă haine, dar sarafanul pe care i-l aduseră nu îi fu pe plac.

După o discuție în contradictoriu cu Veverița, în care el susținea superioritatea băiețașilor și ea pe cea a fetițelor, Pilulă acceptă să îmbrace sarafanul. Habarnam începu să râdă și, după el, și ceilalți băiețași.

Pilulă vru să-și scoată sarafanul. Când fetițele îi spuseră că nu va putea să stea fără haine, el zâmbi misterios. Se înțelesese cu Bombănilă ca, în timp ce el fuge urmărit de asistente și doctoriță, Bombănilă să fure hainele lor din magazie și să fugă și el din spital. După ce Stropdemiere încetă să îl caute și pe el, Bombănilă ieși din tufele în care se ascunsese, îl căută pe doctorul Pilulă și îi dădu hainele.

De bucurie că scăpase din spital, Bombănilă își propuse să nu mai bombăne niciodată. Băiețașii se mirară mult văzându-l că zâmbește într-una. Fetițele, văzându-i fața atât de plăcută, nici nu voiră să creadă că se numește Bombănilă. Cei doi nou-veniți primiră și ei câte un ferăstrău și se alăturară culegătorilor de fructe.

* * *

Sursa foto

Dă clic aici pentru Aventurile lui Habarnam (24)

4468025380

1 ping

  1. AVENTURILE LUI HABARNAM (22) de Nikolai Nosov. Povestire pe scurt

    […] AVENTURILE LUI HABARNAM (23) » […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.