Povestiri ACASA Povestiri de lecturi scolare

«

»

AVENTURILE LUI HABARNAM (10)

Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi

de Nikolai Nosov

Capitolul X Accidentul

Urmare la Aventurile lui Habarnam (9)

aventurile lui habarnam

Aventurile lui Habarnam. Accidentul

Pe măsură ce balonul urca mai sus, se făcea tot mai frig. Piticii începură să clănțăne din dinți, iar Bombănilă se mută de colo-colo, fiindcă nu suferea clănțănitul.

Încet-încet, se răci și aerul din balon. Balonul începu să coboare din ce în ce mai repede și piticii se speriară. Habarnam se ascunse repede sub bancă și abia reuși să-l scoată de acolo Știetot. El îi spuse că trebuie să sară cu parașuta, fiindcă nu mai aveau nisip.

Știetot sări primul, ca să le arate celorlalți cum să facă. După el, sări imediat Grăbilă, dar întâi deschise parașuta și abia apoi sări. Firește, rămase agățat de nacelă și abia îl traseră ceilalți înapoi.

Dacă Știetot sărise, balonul se mai ușură și se ridică iar în aer. Gogoașă  întrebă de cine vor asculta ei acum și Habarnam sări imediat să le fie el conducător. Bombănilă se opuse și, de aici, porni o ceartă care ținu până seara, fiindcă nu mai era Știetot ca să îi oprească.

Între timp, balonul se răci și mai mult și începu iar să coboare. Întrebat ce este de făcut, Habarnam spuse să mai arunce cu parașuta pe unul dintre ei. Și propuse să fie aruncat Bombănilă.

Bombănilă spuse că mai corect ar fi să îl arunce pe cel mai gras dintre ei, pe Gogoașă. Gogoașă protestă imediat, spunând că Sirop e mai gras decât el. Habarnam îi măsură pe amândoi cu o sforicică și, într-adevăr, Sirop era mai gras. Gogoașă îl acuză însă că își supsese burta la măsurare.

În timp ce se certau, Glonț strigă la Habarnam să ia mai repede o hotărâre, fiindcă în curând se vor izbi de pământ. La propunerea lui Dacă, hotărâră să se numere și cine va ieși la numărătoarea să sară cu parașuta. Până să termine Habarnam cu număratul, nacela se izbi de pământ. Piticii fură aruncați din nacelă și căzură care încotro. Habarnam rămase fără simțire.

* * *

Sursa foto

Dă click aici pentru Aventurile lui Habarnam (11)

Citește povestiri de lecturi pentru orice vârstă!
4468025380

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>