Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Va multumesc din nou,fara dumneavoastra nu reuseam sa termin la timp povestirea.Este o carte plina cu detalii si pe care eu una,nu prea o pot intelege,fiind plina de arhaisme si regionalisme.Povestirile ma ajuta foarte mult si dumneavoastra faceti o treaba foarte buna!

  • Cu plăcere, Skylar! E bine să citești cărțile cu răbdare și să cauți în dicționare cuvintele pe care nu le înțelegi. Un dicționar foarte bun online este webdex care a preluat definițiile din DEX, din dicționarul ortografic, dicționarul de sinonime, cel de neologisme etc.etc. Dă clic pe cuvântul albastru și ajungi la el. Acolo dă clic pe steluța din dreapta sus și îi pui ”semn de carte”, astfel îl vei avea totdauna la dispoziție, fără să îl mai cauți.

 2. Mulțumesc, trebuia să citesc povestea si sa fac rezumatul , si mâine trebuie să o predau,si am făcut o azi , m-ați salvat

    • Poate că ai dreptate, dar sunt prea mulți amatori de furat textele de aici și nu pot să las așa, să-mi fure munca. De asta nu se poate scoate nici la imprimantă, nici lua cu copy-paste. Îmi pare rău!

     • Se poate cu tehnici avasante, daca te pricepi la calculatoare.
      Eu ti-am furat tot. Uite.
      La începutul vacanței mari a anului 1906, Dănuț se află la moșia părinților săi, la Medeleni, undeva în Moldova. A terminat clasele primare și a intrat în clasa I de liceu (echivalentă cu clasa a V-a de astăzi). Ajutat de doi țărani înalță un zmeu în aer, dar mama îl cheamă să plece la gară. Țăranii leagă zmeul de un stejar din ogradă.
      Doamna Deleanu și Dănuț ajung cu trăsura la gară. Sosește și trenul, aducându-i pe tatăl lui Dănuț, un avocat cunoscut, pe sora băiatului, Olguța și pe Monica. Monica este o fetiță căreia îi muriseră amândoi părinții, apoi ultima rudă, bunica. Acum are grijă de ea doamna Deleanu. Fetele au terminat clasa a treia, deci sunt mai mici cu un an decât Dănuț.
      Neavând bunici, Olguța este foarte atașată de moș Gheorghe și e bucuroasă să meargă cu el în bihuncă (trăsurică cu un cal). Lui Dănuț îi e necaz, fiindcă bihunca întrece trăsura cu care mergea el. Se întrece și se războiește mereu cu sora lui, chiar în gară îi și trăsese niște palme fiindcă râsese de el că s-a îngrășat.
      La masă, Dănuț e mustrat pentru felul în care mănâncă. Îi este dată mereu ca exemplu Monica, de aceea nu o poate suferi. După masă toată lumea merge să doarmă puțin, în afară de Olguța, care mai rămâne puțin în sufragerie. Cere Profirei, slujnica, să îi aducă repede un creion, hârtie și un foarfece. Iese cu ele, apoi revine repede în casă, în camera fetelor.
      Înainte de a adormi, Dănuț trage cu săgeți în costumul militar rusesc numit Potemkin, aparținând Olguței. Al lui era japonez și purta numele Kami-Mura. Reprezentau cele două națiuni aflate în război în acea vreme. Când se trezește, Dănuț fuge să își vadă zmeul, dar acesta dispăruse. De capătul sforii tăiate era prins un bilet de la Olguța, care arăta că asta era plata pentru palmele de la gară și îl numea din nou ”Buftea”, ca și în gară.
      Dănuț se pune pe plâns, mama o cheamă pe Olguța și o pedepsește să scrie de o sută de ori ”Olguța are dreptate” și de două sute de ori ”Olguța nu are dreptate”. Olguța rezolvă astfel: Monica se oferă să scrie ea în locul ei, dar nici pe ea nu o lasă să scrie de sute de ori, ci numerotează rândurile astfel încât să păcălească atenția mamei. La al 15-lea rând scrie 50 și tot așa.
      Dănuț vrea să se răzbune și pe Monica, fiindcă îi ținuse parte Olguței. O trage de cozi în livadă, dar ea îl mușcă de mână și scapă.
      La masa de seară, Olguța se sperie de un liliac. Îi e frică și lui Dănuț, dar nu recunoaște. Bagă câinele Ali în camera lui, dar mama îl descoperă și îl dă afară. De nevoie, băiatul se împacă cu fetele, ca să descuie ușa ce era între camera lui și camera lor. În semn de pace, fetele împart cu el borcanul cu dulceață pe care Olguța îl ascunsese în sobă.

      • Desigur. Numai că ceea ce tocmai ai publicat aici este o dovadă că ai încălcat legea dreptului de autor, pe baza căreia te pot urmări și da în judecată. La fiecare comentariu, în afară de adresa de e-mail, îmi apare și IP-ul celui care a comentat…

 3. Sa invasați mereu copii etc eu am venit sa o citesc pentru ca voi avea nevoie de ea la scoala pentru ceva va doresc un an placut tuturor ;) atat am avut de zis

  Porecla: boss Nume: Andrei Ani: 18

  Stare: Vesela Ora: 14:48 Data: 14.10.2015

  Luna: Octombrie Vreme: Ziua Ziua: Miercuri

  • Tu nu vezi că scrie la titlu?! Volumul I, partea I, capitolul 1. Urmează capitolul 2, apoi 3 etc. Chiar la începutul acestui episod ai împărțirea romanului pe volume, părți și capitole. Citește și tu cu atenție!

  • Bună! Păi tu nu vezi titlul?! Scrie clar: Volumul I, partea I, capitolul 1. Urmează capitolul 2 (ai o trimitere la sfârșitul episodului), apoi 3 etc.

  • Se citește propoziția până la capăt și se vede că trenul aducea mai multe persoane, enumerate acolo, deci îi aducea, nu îl aducea! ;)

 4. daca nu as avea blogul dv de pe care sa ma inspir(NU SA COPIEZ)cred ca mi-as petrece toata vacanta scriind pentru toate cele 28 de lecturi care trebuie sa le povestesc.multumesc

 5. Multumesc pentru povestire, dar unde as putea gasi si Ulita copilariei, scrisa de Ionel Teodoreanu? :)

  • Aceasta este povestirea pe scurt a primului capitol. La sfârșit ai trimitere către povestirea pe scurt a capitolului următor și așa mai departe.

 6. Pingback: CORIGENT LA LIMBA ROMANA (6)

  • Cum adică ”e tot” ?… Povestirea pe scurt a celor trei volume ale romanului cuprinde 11 episoade. La sfârșitul fiecăruia ai o trimitere către episodul următor. Dai clic pe cuvintele acelea albastre și apare episodul următor.

 7. Foarte bine sectionat capitolul cu toate detaliile si tot , dar am o intrebare de ce nu pot intra pe alte capitole din partea I ?

 8. Aceasta este cea mai frumoasa povestire pe care am citit-o. Sunt cea mai buna prietena a Otiliei si ea mi-a zis despre aceasta povestire. Felicitari !

 9. Va multumesc frumos!
  Aceasta recenzie a fost de mare ajutor in lectura cartii, prin exprimarea frumoasa si grija la detalii!
  Este foarte bine structurat si este foarte usor de inteles! :)

 10. Va multumesc foarte mult, sunteti o doamna/domnisoara extraordinara daca s-ar putea i-ati putea face caracterizarea lui monica eu am ca tema dar nu neaparat pentru ca am pentru maine dar vreau sa vad ce formule aveti dumneavoastra.

  Va multumesc , anticipat!

  Antonio Pican,
  Clasa a 5-a B

 11. Sunteti o persoana foarte culta si atrasa extrem de mult de lectura.
  SUNTETI EXEMPLUL MEU IN VIATA !!!
  Datorita dumneavoastra lectura face o mare parte din mine.

  • Mulțumesc pentru apreciere, Roxana ! :)
   Am citit și celălalt comentariu al tău și nu pot să-ți spun decât atât: eu îmi văd de treaba mea fără să iau în seamă răutățile pe care le spun unii.

  • Cu plăcere ! Atenție însă ! Acestea nu sunt rezumate, ci povestiri pe scurt. Le-am scris ca să vă ajut să înțelegeți textele originale. Dacă aveți nevoie de rezumate, puteți transforma aceste povestiri în rezumate folosind indicațiile din articolul despre rezumat (dă clic pe acest cuvânt albastru).

  • Mă bucur că îți place, insă… acestea nu sunt rezumate, ci povestiri pe scurt. Le-am scris ca să vă ajut să înțelegeți textele originale, nu ca să le copiați. Dacă aveți nevoie de rezumate, puteți transforma aceste povestiri în rezumate folosind indicațiile din articolul despre rezumat (dă clic pe acest cuvânt albastru).

 12. Scuze,era fratele menu,Hanry.E in clasa 9 si a ramas corigent.Puteti sa-l ajutati? Faceti si texte argumentative? Mersi oricum,sunteti speciala

 13. Sunteti o persoana unica,mersi mult! Stunt in clasa 7 si am citit cartea aceasta ,pot spune ca mi-a ajuns la inima cum nici o carte nu a putut.M-am trezit cautand povestirea romanului de drag si va iesit perfect,apucati-va de scris! Cautam Coliba unchiului Tom,o alta carte splendida si mi-a venit sa caut povestirea cartii care m-a facut sa plang.Esti minunata,pupici!!!:-)

  • Maria, ”Hotarul nestatornic” este titlul primului volum al romanului. Este compus din mai multe capitole și subcapitole, iar eu am povestit în mai multe episoade. La sfârșitul fiecăruia este o trimitere către următorul. Când se termmină volumul I vei vedea, n-o să mai apară acest titlu, ci altul. Citește cu atenție titlurile !

 14. Sărut mâna, doamna Zina!

  Am primit pe mail un link către acest articol şi tare m-am bucurat să regăsesc una dintre cele mai dragi cărţi din copilărie. Tare mult mi-a plăcut atunci această carte, pentru care mă „luptam” cu sora mea, care să o prindă primul. O imagine minunată a copilăriei şi a trecerii la celelalte etape ale vieţii. Citind rândurile dvs de mai sus, mi-am amintit de propria copilărie, de bucuria pe care o aveam atunci când citeam o carte bună, precum aceasta. Şi faptul că mă ascundeam prin tot felul de locuri, pentru a citi în tihnă, nederanjat de nimeni.
  Vă doresc numai bine şi mă bucur că sunt atâţia copii care apreciază lucrarea dvs atât de frumoasă. Copilăria nu poate fi pe deplin frumoasă, fără cărţi şi poveşti!
  O zi bună! :-)

  • Scrie peste tot, în titlul blogului, la începutul fiecărui episod/articol: aici sunt povestiri pe scurt. Poți transforma povestirile în rezumate folosind indicațiile din articolul despre rezumat (dă clic pe acest cuvânt albastru).

 15. Va mulțumesc foarte foarte mult pentru aceasta minunata povestire. Am citit si cartea, dar cu ajutorul dumneavoastră mi-a ieșit un rezumat frumos.
  Mulțumesc mult!!!!!!!!!

 16. Buna ziua!
  Am avut de facut povestirea la romanul in trei capitole „La Medeleni”. Cu ajutorul fragmentului din manul,cu ce am citit eu,si cu povestirile dumneavoastra,am reusit sa fac o povestire dupa propriile mele puteri,care a-ncantat-o pe doamna profesoara. Va multumesc foarte mult pentru ajutor,sunteti de mare folos copiilor,cel putin mie! :)

 17. Va multumesc doamna , sunt clasa a 5-a si din ( cauza) dv. am luat numai zece peste lecturi. Va multumesc si tineti-o to asa !

 18. Super sincera sa fiu nu am mai gasit asa rezumate bune. Va multumesc ! am citit toate volumele . :)) si tot de aici am luat rezumatul la alte carti si am primit 10 pe ele.

 19. Sunteti foarte buna si mi-ati fost de folos pt teza mea la romana. Multumesc foarte mult, m-ati ajutat mult la nota !!!

 20. Multumesc, doamna Strinu, stiti sa povestiti foarte bine! Aveam nevoie pentru lecturi suplimentare in clasa a VI-a. Tineti-o tot asa!

 21. Dna Zinaida sunt in clasa a 5-a a-ti putea sa imi trimiteti povestirea volumuli 1 ,,La Medeleni ” pe email pe acest site nu o gasesc si miercuri am test va rog !!!!!!!!
  sau acolo jos unde scrie da click….. imi apare intreaga pov a vol 1 ?

  • Hehe, n-o găsești, dar comentezi chiar de la ea ! Înțeleg că vrei un copy-paste, dar nu se poate ! ;)

   Acolo unde scrie ”dă click…” te trimite la capitolul următor al volumului 1, și așa mai departe până când se termină povestirea volumului 1. Scrie când se termină.

  • Dacă ai chef de astfel de glume, nu ai găsit locul potrivit. Pe de altă parte, o fi, poate, vreo editură care a împărțit aiurea conținutul romanului și a făcut din trei volume, cinci, ca să iasă bani mai mulți. Oricum, eu am povestit romanul în întregime, îndiferent cum este el împărțit de cei care îl tipăresc pe hârtie.

 22. Multumesc foarte mult ca ati postat aceasta carte, si va mai multumesc inca o data ca ati postat toata cartea o sa pastrez site ca poate ne mai da doamna de romana sa citim cartile.

 23. Imi place foarte mult acest referat.Chiar aveam nevoie la scoala de el.Am citit mai multe,dar acesta este cel mai bun.Felicitari.

 24. doamna Zinaida va multumesc din suflet ca ati publicat rezumatu eu am 3 saptamani de citit vol 1 pe lunea asta trebuie sa il dau . Daca nu erati dumneavoastra luam 3 in a 6 a A . VA MULTUMESC :):):):):):)

 25. Ma bucur Doamna Zinaida ca publicati aceste povestiri! Mie imi trebiue pt data de 14.10.2013 aceasta povestire! Multumsc foarte mult RESPECT si ONOARE pentru dumneavoatra! :* :* Puteti sa imi spunei ce profesoara sunteti si de unde sunteti? :D

  • Si eu ma bucur ca pot sa va ajut, Denisa ! Conditia este ca sa cititi si textul intreg al operelor literare.
   Da in josul paginii, apoi da click unde scrie „Despre mine”. In acea pagina ai cateva raspunsuri la intrebarile tale. :)

 26. Foarte tare rezumatul,continua tot asa,dar poti face rezumat ca un copil de clasa a 6-a ca profa mea sa nu-si dea seama…
  Respect ZINAIDA

  • Eee, bravo, Antonio ! Ia uite la tine ! Deci sa scriu si ca unul de-a sasea ! Si la lecturile de-a saptea sa povestesc ca unul de-a saptea, dar la cele de-a unsprezecea, ca unul de-a unsprezecea, nu ?! :-P

 27. Este toata povestea ca trebuie sa citesc volumul 1 pt ca trebuie sa il citesc intro luna ca alfel ma aleg cu 4 pt clasa a6-a A este exagerat de mult!!!

  • Am povestit tot romanul, deci toate cele trei volume. Ai sa vezi ca nici nu ai sa poti sa te opresti dupa volumul I, e un roman atat de frumos ! Mie nu mi se pare exagerat de mult pentru clasa a VI-a, eu am citit si citesc si acum de placere.

 28. Mie imi trebuie pana maine povestea fragmentului la medeleni. La mine in carte incepe „Olguta lua cu degetele din gura ultima bomboana de minta si o aseza pe sugatoare” vreau si eu seara asta povestirea fragmentului acesta

 29. Sunteti o doamna de apreciat pentru ceea ce faceti pt. noi pe scurt tot taca-pac,si gata pe alte site-uri e un rezumat de te dor ochii sa te uiti.as vrea sa va am ca prof.de Romana sunteti ff.buna si va apreciez.
  SEMNAT:BF 1st

 30. este foarte frumoasa cartea!eu personal nu am avut cum sa o citesc ,dar acum am citi aceasta povestire si ma ajuta foarte mult deoarece este tot volumul ,dar mai scurt.Doamna Zina va pricepeti foarte bine si sper sa scrieti o carte !

 31. Buna ! Aseara am terminat volumul I , iar azi ii fac povestirea pentru scoala ( si cu ajutorul site-ului dumneavoastra ) . Am o intrebare : Aveti si povestirile la celelalte doua volume ? Multumesc

 32. Buna seara! In primul rand vreau sa va felicit pentru frumoasele rezumate pe care le faceti si pentru munca pe care o depuneti!!! In al 2-lea rand vreau sa va spun ca faceti o treaba minunata! Iar in ultimul rand am o intrebare: Hotarul nestatornic are mai multe capitole?? Sau acesta este rezumatul la tot volumull??

  • Buna seara ! Multumesc pentru felicitari si aprecieri.
   ”Hotarul nestatornic” este volumul I al romanului. Fiecare dintre cele trei volume este format din mai multe capitole, povestite de mine separat. Ai impartirea pe volume si capitole chiar la inceputul acestui episod.

 33. Va multumesc foarte mult nu prea am priceput continutul cartii asa ca am ajuns aici la un rezumat excelent facut de dumneavoastra

 34. Multumesc foarte mult! Eu nu am romanul ” La Medeleni ” , dar din cate am inteles este foarte lung. Daca nu va suparati, am si eu doua intrebari. :)
  Aveti cumva un site bun unde pot citi integral La Medeleni?
  Cate parti – volume are?
  Multumesc din nou. Faceti o treaba foarte, foarte buna! Ne ajutati foarte mult. :*

 35. Va multumesc din suflet doamna Zinaida. Cu ajutorul dumneavoastra pot sa fac un rezumat incredibil. Mai adaug si eu de la mine ceva, sa nu zica lumea ca l-am luat de pe internet. Va apreciez foarte mult pe dumneavoastra si ceea ce faceti. Tineti-o tot asa.

 36. Buna Doamna Zinaida.Sunt in clasa vi-a si doamna de limba romana ne-a dat foarte multe lecturi de citit.Si a spus ca La Medeleni sa citim macar volumul 1 ca e o poveste foarte frumoasa

  • Nooo, pai tu vrei chiar sa-ti fac tema ?! Acyum, cand esti in vacanta mare si ai tot timpul ?… Nu e bine deloc.
   Citeste cu atentie macar povestirea pe scurt a capitolului si scoti tu trei idei principale.

 37. Eu nu am de prea mult timp calculator, si m-ar ajuta daca mi-ati spune numele site’ului dnv. ….a…era sa uit…va multumesc pentru ajutor

 38. Am citit cele trei volume, dar dupa aceea v-am citit si rezumatul. Asa ca am facut un rezumat la al dvs. Va multumesc mult.

 39. Multumesc ca ati pus aceasta povestire pe internet. Sunt in clasa a 5-a si am de facut toate volumele. Abia l-am terminat pe primul saptamana asta si mai am, dar imi ajunge si inca odata multumesc foarte mult.

 40. va multumesc foarte mult pentru aceasta povestire……va iubesc….sa mai faceti o mie de povestiri daca se poate(stiu ca nu se poate dar e o expresie),este una din cele mai frumoase povestiri ale dv, doamna Zina ,m-ati ajutat foarte mult…..la multe povestiri ….. va urez succes in continuare :* :) :D

 41. Buna ziua doamna Zina! V-au placut romanele ,,La Medeleni ”?Daca da imi puteti da argumente de ce?
  As vrea sa incep sa citesc romanele.

 42. Citesc acum opera si sunt clasa a noua, mi-a dat-o profesoara de romana. Vreau sa intreb daca poate sa fie aceasta opera la examen ?

 43. Va multumesc foarte mult! Doamna diriginta ne-a dat de astazi pe maine de facut rezumatul si nu cred ca mai aveam timp sa citesc cartea. Multumesc inca o data . Acesta este sfarsitul?

 44. va multumesc nici nu stiti cat am cautat acest rezumat foarte bine facut .
  eu sunt cls a VI-a si doamna diriginta ne dat pre multe lecturi intr-un timp prea scurt si sunt si foarte lungi si nu am avut timp sa le fac si sa le citesc
  …va multumesc mult!!!

  • Cu drag, Bianca, ma bucur ca pot sa te ajut !
   Rugati-o frumos pe doamna diriginta sa va dea toate titlurile lecturilor la sfarsitul anului scolar pentru anul urmator, ca sa aveti timp sa cititi in vacanta de vara si sa scrieti rezumatele.

 45. VA MULTUMESC FRUMOS!!!!! ma ajutat foarte mult la scoala deoarece sunt navetista si nu am mult timp pt toate lucrurile asa ca mai trebuie sa iau de undeva ca sa am si timp liber :*

 46. Iubesc cartea, e plina de iubire! Rezumatul La Medeleni a fost de mare ajutor: fac un proiect foarte important si ne-a ajutat!

 47. Zina crezi ca un profesor s-ar supara daca eu as copia cateva propozitii,o idee?Sunt in clasa a V a si domnul diriginte ne-a dat sa facem lecturi… am avut multe dar nu am inteles delec LA Medeleni…

 48. Sa stii ca ceea ce ai facut tu chiar ma ajuta !
  Desi am citit si eu primele 2 volume nu mai aveam timp sa le scriu …

 49. Foarte frumos, am citit capitolele1 si 2, dar nu pot de una singura sa-mi fac un rezumat este prea greu asa mi se pare. Iti multumesc pentru ca l-ai scris!

 50. Buna ziua! Doamna Zina , sunteti intradevar o zeita a literaturii romane . Imi place mult cum povestiti … si vroiam sa va intreb daca imi puteti povestii si mie MARILE SPERANTE DE CHARLES DICKENS … Imi trebuie rapid … macar primul volum ! :D Va multumesc !

 51. Sincer,mie îmi plac foarte mult poveştile,mai ales cele de aventură şi recunosc că semestrul acesta am cam uitat de rezumate şi mai am timp până la sfârşitul primei săptămâni din aprilie să termin rezumatele care nu includ doar toate volumele „La Medeleni”.Acum chiar regret că nu m-am apucat mai devreme. :(

 52. Bună,Zina!Am început iar să-ţi citesc rezumatele mai ales „La Medeleni” pentru că am iar nevoie de el pentru la şcoală!Mă bucur că l-ai povestit aşa cum te-am rugat odată(dar sunt sigură că nu am fost singura :) ).Te pup :D

 53. Este foarte adevarat ca altfel intelegi ca si copil.Eu in clasa a a V-a inteleg altfel decat voi,adultii si imi pare foarte bine ca sunt adulti care nu doar critica copiii care nu le inteleg.Multumiri pentru Zina

  • Mde, citește și tu la început… Sunt trei volume, deci mai multe episoade ale povestirii pe scurt. La sfârșitul fiecăruia e o trimitere către episodul următor. Trebuie să citești până la sfârșit !

 54. Va multumesc!
  Acest rezumat m-a ajutat foarte mult!!!
  Mi-a placut partea cand Olguta i-a scris biletul lui Danut „Buftea” … :)
  Un roman foarte frumos!!!..
  :) ;)

  • Nu, sunt toate trei volumele. La sfârșitul fiecărui episod ai o trimitere pentru următorul, doar dai click pe ea și apare. Dar trebuie să citești până la sfârșit fiecare episod.

 55. vreau sa zic ca este un rezumat si ati facut si rezumatul cartii doar primul volum ? ca doamna de romana ne-a dat sa facem rezumatul cartii puteti daca ati facut sau il faceti ? Va multiumesc pentru intelegere !

  • Am povestit pe scurt tot romanul, toate cele trei volume. La sfârșitul fiecărui episod este o trimitere către episodul următor. Doar dai click pe ea și îți apare. Numai că trebuie să citești până la sfârșit !

 56. Of, Doamne, temele astea de portofoliu ! Am avut de scris cinci foi de A4 intr-o saptamana si de citit La Medeleni. M-am saturat. Eu nici nu mi-am scris, sa vad ce-mi face profa maine la scoala…

 57. Foarte frumos roman si ma ajuata foarte mult in special ca nu am aveam destul timp sa-l citesc,dat totus nu am inteles cine era „cucoana Catrina” din volumul 3 fraza cred ca era ceva de genu”Cucoana Catrina si doamna Deleanu spera ca Olguta sa se casatoreasca cu Mircea,care il sustinuse pe Danut….”

 58. Iata unul dintre romanele mele preferate! O intoarcere in timp, in copilaria mea, in copilaria Olgutei, a Monicai si a lui Danut! Va multumesc, doamna Zinna, ca ati ales acest romna si voi urmari episoadele pana la final… Felicitari!! O seara frumoasa va doresc si mult succes in tot ceea ce faceti!

  • Lasă-mă să cred că glumești ! Ăsta nu e poveste, e un roman în trei volume, cum am și scris în introducere. Cum să ”ți-l trimit” ?! O să apară câte un episod pe zi, de luni până vineri, până se termină.

   • Doamne…ce-am vazut :)))))
    … De parca La Medeleni ar fi o biata poveste, nu un roman destul de complex. Eu am acasa editia aparuta chiar in 4 volume, in BPT… Sa stii ca multa lume nu intelege aceasta carte, desi e o lectura destul de accesibila si o carte buna, dupa parerea mea. O carte buna cam vitregita de critica lterara… Mie asa mi s-a parut.

    • Pentru foarte mulți dintre elevii care citesc blogul, romanele, nuvelele, schițele, intră de-a valma la categoria ”povești” Nu înțeleg de ce…Sigur ca e un roman destul de complex, iar povestirea mea îl simplifică, ajutându-i pe copii să urmărească firul subiectului, adesea foarte subțiat de digresiuni și de avalanșa de metafore a lui… Metaforel ! Poate elevii confundă termenul de ”povestire” cu cel de ”poveste”…

     • Stiu…E trist ce se intampla. Tineretul nu prea mai citeste.
      Eu cred ca daca cineva nu e capabil sa citeasca printre acele metafore…nu va fi niciodata capabil sa inteleaga o opera literara. Nici povestita …din pacate.