Povestiri ACASA Povestiri de lecturi scolare

«

»

BLOG, BLOGGER, BLOGOSFERA : Interviu despre blog

Blog, blogger, blogosfera

Interviu despre blog 

buchet-multicolor-de-frezii

Pentru toate doamnele și domnișoarele care au blog !

Blogosfera trebuie înviorată din când în când de câte o „leapşă” ! Am primit de curând una sub forma unui interviu de la Cartim. Cum în general bloggerii nu prea au cum să se cunoască între ei decât prin  intermediul blogului, răspund cu plăcere, mai ales că intenţionam să scriu despre blog în curând. Poate că voi repeta câte ceva din ceea ce am scris aici şi aici, dar…lucrurile nu s-au schimbat, deci nu aveam cum să scriu noutăţi!

1. Când ai început să scrii  online?

În august 2010 mi-a venit să mă fac blogger, mi-am făcut primul blog din viaţa mea şi am scris primele articole. Am făcut apoi „Lecturi povestite pe scurt” şi am încercat să merg cu amândouă cu aceeaşi intensitate a activităţii.
Nu a mers.  Acum public în blogul Zinnaida articole care completează articolele de aici,  din perspectiva artelor plastice, muzicii, dansului… Pe „Lecturi povestite pe scurt” public zilnic, uneori două articole pe zi, cel mai adesea numai unul.

2. Ce te motiveaza să scrii pe blog ?

Întâi, îmi place să citesc, să povestesc  şi să scriu. Apoi, îmi place să îi ajut pe alţii, fie să capete cunoştinţe, fie să se simtă bine, să se relaxeze.

3. Cum reacţionezi la comentariile negative ?

Nu prea am avut. Au fost câteva vulgare, de la nişte copilaşi fără minte, nu le-am publicat, ori le-am publicat, am răspuns scurt şi gata.

4. Care a fost ideea iniţială de la care ai pornit ?

Hahaha ! Ideea iniţială a fost să-mi fac un blog cu care să câştig nişte bani ! Dar nu sunt făcută pentru asta. Latura artistică, emoţională, a avut câştig de cauză de la început. Mai învăț, oricum.

5. Ce fel de link-uri ţii in blogroll ?

La început i-am pus şi eu pe unii bloggeri vestiţi…În scurtă vreme m-au scârbit vulgaritatea şi răutăţile scrise ca să atragă cititorii, dar cred că şi pentru că autorii aveau inclinaţiile respective. Acum le-am păstrat doar pe cele care îmi plac cu adevărat, pe care le citesc cu regularitate, cel puţin o dată la două zile, dacă nu zilnic. Sunt câteva de suflet, pe care le ţin, deşi autoarele nu mai publică cu lunile. O să mai fac o revizie, să le scot, dacă nu se hotărăsc.

6. Cum te-a schimbat pe tine blog-ul ?

Greu de răspuns… Sunt mai obosită, mai ocupată, mai preocupată de blog decât de altele. Totuşi am marea satisfacţie de a vedea ceva bun (zic eu) ieşit din mâinile mele, care le este de folos celorlalţi.

7. Ce aşteptări ai în viitor de la blog-ul tău ?

Să fie din ce în ce mai citit, mai plăcut de cititori, mai comentat.

8. Cât despre vizitatorii / cititorii acestui blog ?

Îmi sunt dragi toţi, le mulţumesc că mă vizitează, mă înduioşează copiii şi părinţii care îmi mulţumesc pentru ajutor, mă bucură mult cei care îmi spun că le-am trezit amintiri frumoase. Le doresc tuturor să fie sănătoşi şi veseli !

Din ceea ce am văzut până acum, citesc blogul oameni din toate generaţiile, exact ce mi-am dorit. Adulţii sunt persoane cultivate, care au citit în cea mai mare parte scrierile pe care le povestesc, dar le face plăcere să le reîntâlnească. Copiii şi adolescenţii…Sunt multe de spus, poate într-un articol separat. Cel mai mult mă impresionează sufleţelele curate care nu au acces la cărţi şi îmi scriu că ar vrea să le cumpere, dar părinţii nu au bani, că nu au acces la biblioteci, dar ar vrea să citească,  şi îmi mulţumesc sincer pentru povestirile mele. Cred că ăsta e un câştig mai mare decât oricare altul !

Vă transmit ştafeta acestui interviu tuturor celor din blogroll-urile mele şi vă rog mult să răspundeţi, fie că sunteţi blogeri dintre cei aflaţi în topul bloggerilor, fie că sunteţi mici începători. Avem multe de învăţat unii de la alţii !

Aştept să aflu despre ei şi blogurile lor de la : Achilianu, Adi HădeanAlice Boboc, BlackjackDan, Vasile, Teo Negura, Coolnewz,Vania, Vero, Tudor,  Mirela Pete.

Şi o invitație pentru Valentin, la cerere !

================

Promit ca peste o săptămână să public un articol cu linkuri către toate răspunsurile la interviu !

4468025380

1 ping

  1. BLOG. De ce mi-am facut blog. - Leapsa în blogosfera

    […] am trei bloguri: Povestiri de lecturi școlare, Zinnaida și Lecturi școlare. Am mai scris eu câte ceva despre ele și cum am ajuns să le fac, dar acum o să vă prezint o sinteză a motivelor pentru care le-am […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>