Povestiri ACASA Povestiri de lecturi scolare

«

»

BUDULEA TAICHII (1)

Budulea Taichii de Ioan Slavici

Partea întâi a povestirii pe scurt

I

budulea-taichii-1

Budulea taichii

Budulea cel bătrân era un om scurt, gros şi avea mereu un zâmbet pe faţa lui rotundă. Cânta mai bine decât toţi la vioară, din cimpoi şi din fluier. Îl lua mereu cu el la praznice şi la ziua numelui pe Huţu, căci Buduleasa fugise în lume când băiatul avea cinci ani şi nu putea să îl lase singur acasă.

Huţu era mai mare decât povestitorul, iar când acesta începuse şcoala, Huţu devenise ocrotitorul său. Dascălul ţinea foarte mult la Huţu şi îl pusese cenzor peste ceilalţi copii, adică se plimba cu un băţ în mână printre bănci sau îi scotea afară pe copiii cei mici şi îi punea să stea într-un picior. Tot pe el îl pusese să aibă grijă de Mili, una dintre cele cinci fete ale sale.

Mai târziu dascălul i-a zis lui Budulea cel  bătrân să îl trimită pe fiu-său la şcoală la oraş,  să se facă şi el dascăl. Necazul era că băiatul nu înţelegea deloc ungureşte, iar tatălui său i se părea că nu mai are nevoie să meargă la şcoală, că a învăţat destul dacă ştie să scrie, să socotească, să citească şi să mai şi cânte în strană la biserică. Dascălul însă, îl lămuri pe Budulea că ar fi bine ca Huţu să meargă la şcoală la oraş doi ani, iar când se va întoarce să fie al doilea dascăl la şcoală, alături de el.

Dascălul nu voia om străin în şcoală, ci pe unul pe care el îl învăţase carte, ca să îi înveţe pe copii la fel ca el şi să fie linişte şi înţelegere. El  îşi preţuia foarte mult meseria, fiindcă socotea că dascălul e cel mai mare lucru în ţară, deoarece  îi învaţă pe copii cum să se poarte, cum să înţeleagă lucrurile şi cum să lucreze. Dacă dascălul era prost, atunci toate mergeau prost în ţară.

Pe jumătate convins, Budulea cel bătrân se duse la al doilea om în al cărui cuvânt avea mare încredere, chiar povestitorul. Cuvintele lui l-au convins şi s-a hotărât, Huţu avea să meargă la aceeaşi şcoală cu el, fiindcă acolo se dădea atestatul într-un singur an.

În faţa profesorului Wondracek, un om vesel care îl supuse unui fel de examen, Huţu spuse din nou că nu ştie ungureşte. Profesorul îl puse să citească, iar Huţu citi bine, căci de citit ştia să citească. Tatăl său îl auzi şi îi spuse profesorului că ştie bine ungureşte, degeaba spunea Huţu că el citeşte bine, dar nu înţelege nimic. D-l. Wondracek îl primi totuşi la şcoală şi spuse că e prea mare ca să nu înţeleagă că trebuie să înveţe, ca să nu râdă cei mici de el. Băiatul avea pe atunci cincisprezece ani.

II

Huţu a stat la oraş în gazdă la Seca Lenca, precupeaţa de peşte, unde stătea şi povestitorul. Cinci inşi stăteau într-o singură cameră, cu două paturi şi o masă. Huţu dormea pe o saltea de paie adusă de tată-său împreună cu două perini, o velinţă, trei rânduri de albituri şi ceva de-ale gurii: două pâini mari, un săculeţ de fasole, altul cu mălai şi o bucată de slănină, pentru două săptămâni. Huţu plătea pe jumătate faţă de ceilalţi băieţi, căci îi ducea gazdei la piaţă în fiecare dimineaţă coşurile cu peşte, făcea focul în casă, mătura, spăla vasele, căra apă, apoi seara aducea coşurile înapoi acasă.

Budulea venea să-i vadă în fiecare săptămână. Pe drum intra în vorbă cu drumeţii şi se lăuda cu feciorul lui. Când se întorcea acasă se întrista, gândind la Safta, mama băiatului, care s-ar fi bucurat şi ea să afle că feciorul ei avea să fie dascăl…

După câteva săptămâni, dascălul din sat venea la gazdă cu Budulea şi cu mama lui Huţu, nevasta lui Budulea. Budulea plecă la şcoală, să îl aducă pe băiat. Elevii erau în clasă, iar profesorul le vorbea, când Budulea băgă capul pe uşă şi strigă tare: ” Măi, Budulea taichii!”  De atunci Huţu a rămas cu numele „Budulea Taichii”. Profesorul l-a învoit pe Huţu şi l-a învoit şi pe autor, să meargă să o vadă şi el pe mama lui Huţu. Revederea s-a sfârşit cu lacrimi, dar lucrul bun a fost că mama lui Huţu a rămas acasă.

* * *

Dă click aici pentru Budulea Taichii – 2 !
Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !
4468025380

159 comments

1 ping

Skip to comment form

 1. Radu

  Apreciez enorm munca dvs…m a ajutat mult la povestiri!! Singura obictie pe care o am este sa aveti grija la autor si narator pe viitor, dar asta e doar o chestie de detaliu..
  Cu respect, Radu

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc pentru apreciere, Radu! Mă bucur că îți sunt de folos aceste povestiri! :)

 2. Mihaela

  Faceti cele mai bune povestiri.Multumesc doamna Zina!

  1. Zinaida Strinu

   Cu drag, Mihaela! :)

 3. DAIANA VALENTINA

  Scuzati-ma ca va intreb, dar undeva in dreapta sus intr-un chenar albastru apare scris:

  „DACA ESTI ELEV, citeste aceste povestiri, apoi textele intregi si fa-ti rezumatul! La sfarsitul unor povestiri ai linkuri (trimiteri) spre textele intregi. Copiatul nu te ajuta sa inveti!”

  Acum intrebarea mea este: exista o adresa URL care ma poate duce catre un site unde pot citii aceasta lectura in intregime?

  Multumesc anticipat!

  1. Zinaida Strinu

   La sfârșitul povestirii ai trimiterea spre acel site, acolo unde scrie ”Dă clic și citește textul întreg!” Dacă dai clic pe cuvintele albastre (”textul întreg”) ajungi pe site-ul unde se află textul.

   1. DAIANA VALENTINA

    Multumesc!

    1. Zinaida Strinu

     Cu plăcere!

 4. Andrei

  Cu cine a plecat hutu la scoala? Deoarece ati spus „el” … cine e mai exact?

  1. Zinaida Strinu

   Te rog să citești din nou, cu atenție.

 5. eu

  ati fost profesoara de roamana? sau sunteti profesoara de romana?

  1. Zinaida Strinu

   Du-te în partea de jos a paginii și dă clic unde scrie ”Despre mine”. Acolo vei afla tot ce trebuie.

 6. marius

  cum il chema pe dascal

  1. Zinaida Strinu

   Dacă vrei să afli amănunte, citește textul întreg, pe blogul ”Lecturi școlare” (cauți tot la NUVELE).

 7. marius

  este foarte buna povestirea si sper sa faci la mai multe nuvele

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc ! Am și făcut ! Du-te sub titlul blogului și dă clic unde scrie NUVELE. Apare lista nuvelelor povestite pe scurt aici. Dai clic pe titlul dorit și apare povestirea ! :)

 8. Bianca

  Multumesc!M-ai ajutat mult cu povestirile..Nu mai stau sa le citesc de pe wikipedia ,Sunt foarte lungi..Tu le povestesti detaliat si foarte clar..multmesc din suflet

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere ! Citește, totuși, și textul integral al nuvelei, ai o trimitere la sfârșitul ultimului episod al povestirii pe scurt.

 9. alex

  Iti multumim ca ne povestesti aceste povestiri magnifice !
  bafta sa mai povestesti si altele ^_^

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Alex ! Voi mai povesti ! ☺

   1. Mustata Marian

    a 3 parte

    1. Zinaida Strinu

     Dacă o citești cu răbdare pe a doua, la sfârșit găsești linkul pentru a treia parte !

 10. Maya

  Bună, Zina! Mă bucur că faci aceste povestiri pentru noi, elevii. Presupun că îți ocupi foarte mult timp cu acest blog (plus că mai ai alte două bloguri). Meriți toate respectele și mulțumirile noastre!

  1. Zinaida Strinu

   Bună, Maya ! Mă bucur mult că apreciezi eforturile mele. :)

 11. Stefan

  Cum fac sa-l descarc?

  1. Zinaida Strinu

   Nu se poate. De ce să-l descarci ?…
   Te rog să citești ceea ce am scris pentru elevi în dreapta, cu litere albe pe fond albastru.

 12. Raluca

  Multumesc mult!!!!

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Raluca !

 13. Florin

  Multumesc mult :D

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Florin ! :)

 14. Carla

  Buna ziua , d-na Zina ! Felicitari pentru povestirea pe scurt a nuvelei , chiar ma ajuta mult la temele de vacanta ,este geniala ,fiind inca o realizare cu succes .:D Am insa o curiozitate/nelamurire : la secventa : ”Profesorul l-a invoit pe Hutu si l-a invoit si pe autor” … Este corect ”autor” in loc de ”narator”,”povestitor”, si daca da , de ce ?
  Multumesc anticipat :) O zi buna !

  1. Zinaida Strinu

   De ce n-ar fi corect ?! :)

   1. Carla

    Pai , autorul e persoana , iar naratorul e doar o voce de-a autorului , iar autorul n-avea cum sa traiasca pe deplin actiunea ,ci si-a folosit imaginatia pentru a crea opera :)

    1. Zinaida Strinu

     OK, văd că știi. Atunci de ce mai întrebi ?! :D

 15. Alex

  Multumesc. Ai povestit foarte bun. Am scris asta pe nota. :)

  1. Zinaida Strinu

   ???

   1. Diana

    Partea 1 2 3 sunt scrise de dumneavoastra sau asa le-a pus autorul ? si cu cifrele romane la fel /

    1. Zinaida Strinu

     Eu am împărțit povestirea pe părți. Autorul a împărțit nuvela și a pus cifre romane. Ia și citește și textul întreg neapărat. Îl găsești pe blogul Lecturi școlare.

     1. Diana

      Multumesc mult .

      1. Zinaida Strinu

       Cu plăcere, Diana !

 16. NITA ALEXANDRA ANDREEA

  Atat de lunggggggggggg…Nu mai pot ma dor ochii. Mai am de citit si alte povesti pt. scoala. Totusi multumesc…!

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, dar poate ar fi mai bine să citești textul întreg, dacă te dor ochii la povestirea pe scurt. ;)

   1. NITA ALEXANDRA ANDREEA

    ok. asa am sa fac. Iti multumesc inca odata……<3

    1. Zinaida Strinu

     Faci cum crezi tu că e mai bine. :)

 17. eu

  am o intrebare de la ce vine taichii?i se pare un cuvant foarte ciudat parca ar fi un stil de arte martiale gen krate sau ceva

  1. Zinaida Strinu

   :D Vine de la ”taica”, adica ”tata”. S-ar putea traduce cu ”Budulea al tatii” sau ”Budulea lu’tata” – deci e un nume de alint.

 18. Andrei

  foarte frumos ai povestit

  1. Zinaida Strinu

   ma bucur ca iti place

 19. ursu

  Ms mult ai fost de mare ajutor am luat 10 la romana!!

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur pentru 10, dacă l-ai luat pe merit. :)

 20. Andrei

  Va descurcati foarte bine, doamna! Aveti un real talent! :) Foarte mult m-a amuzat numele Wondracek. Mi-a luat 10 minute pentru a-l putea pronunta! :)

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc pentru apreciere !
   Poate că alții se amuză de numele românești și nu le pot pronunța, e chestie de obișnuință, până la urmă.

   1. Andrei

    Corect! :)

    1. Zinaida Strinu

     :)

 21. Alexandra Maria

  Buna ziua .
  Ati facut un rezumat extraordinar. Acum am inteles cu adevarat nuvela aceasta. Va multumesc ! :)

  1. Zinaida Strinu

   Bună ziua, Maria ! Mă bucur mult că te-am ajutat să înțelegi această frumoasă nuvelă. :)

 22. Oana

  Sunteti foarte buna! Va multumesc din suflet ca mati ajutat!

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Oana !

 23. gabiii21

  va multumesc doamna zinaida strinu am invatat ce inseamna literatura romana am un vocabular mai bine dezvoltat decat inainte va multumesc de ajutorul dat

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur că am putut să te ajut, Gabi.

 24. Alexandra

  ASTA E POVESTIREA SAU NUVELE (POVESTEA) !!? CA E ASA MAREEEEEE

  1. Zinaida Strinu

   Aceasta este povestirea pe scurt a nuvelei. Citește și tu textul integral, ca să vezi acela cât de mare este.

 25. vlad

  Cati ani aveti. pOVESTITI superb :)

  1. Zinaida Strinu

   Dă clic în partea de jos a paginii, unde scrie ”Despre mine”. Vei putea să-ți faci o idee despre câți ani am. De fapt, asta nu are nici o importanță pentru tine. Important este că ai găsit aici ceva care îți place și îți folosește.

 26. rares

  Doamna Zinaida Strinu, m-ati ajutat sa descoper lumea nuvelelor. Am avut pt. vacanta aceasta nuvela de citit, este impresionant cum puteti sa faceti peste 1000 de fapte bune printr-un site. Aceasta este lumea virtuala pe care dumneavoastra o modificati pt.tinerii din ziua de azi care se joaca 4-5 ore pe calculator si nu au timp sa tina o carte in mana. Asa eram si eu dar datorita dumneavoastra am ajuns un baiat care ii place sa citeasca si sa creeze poezii, povesti si altele. Va multumesc ca ati creeat acest site care m-a ambitionat sa devin un baiat mai bun ! :D :)

  1. Zinaida Strinu

   Rareș, m-aș bucura foarte mult dacă ar fi adevărat ce spui. Totuși, parcă sună prea frumos… :)

   1. Rares

    Este adevarat ce spun ca stateam inainte multe ore sa ma joc sau sa creez site-uri web.

    1. Zinaida Strinu

     Sunt bune și astea, dar… totul cu măsură, așa ziceau anticii.

     1. rares

      corect!am o intrebare aveti un cod tip css pt un widget cu site-ul web,vr sa fac un site cu povestiri si sa am intr-o parte un widget de unde pot gasi si alte povestiri.povestirea comoara de ioan slavici aveti?

      1. Zinaida Strinu

       Nu am nici una, nici alta.

 27. Diana

  De ce spuneti la inceput ‘partea intai” are mai multe parti si numai aceasta este povestita?

  1. Zinaida Strinu

   Citeste pana la sfarsit si vei gasi o trimitere catre partea urmatoare. Am povestit toata nuvela, iar povestirea are trei parti sau episoade.

 28. Cristina

  Si scribd are acelasi rezumat , la fel , la fel . :| Ce sa credem ? Care dupa care copiaza ?

  1. Zinaida Strinu

   Crezi exact ce vrei, dar sa si judeci un pic. Spre exemplu, cum se face că articolul din scribd are exact culorile de pe blogul meu ?… Celelalte articole pe care le-a publicat individul respectiv sunt obișnuite, alb-negru, doar cel furat de la mine are titlurile oranj, iar fondul este bleu. Nu e o coincidenta, am făcut in asa fel încat culorile nu se pot sterge ! ;)
   Multumesc că m-ai informat, am si luat masuri impotriva hotului.

   P.S. L-am si raportat pe individ, care a recunoscut si a sters. Asta vor pati si alti amatori de copiat !

  2. Ana

   Am gasit aceasta povestire pe alt site.Cata nesimtire sa furi.

   Am gasit acest reumat pe un site se numea : blogul lui vladut
   Doar ca diferenta era ca :
   D-na Zinaida Strinu a publicat acest reumat pe 03.02.2011
   Si celalalt pe 01.02.2012
   Sunt sigura cu dv. ati facut aceasta povestire deoarece mam uitat la data.
   Va admir!Ati facut multe povestiri , rezumate foarte frumoase!Ma ajutat mult!Multumesc!

   1. Zinaida Strinu

    Mulțumesc mult pentru aprecieri, Ana ! Restul… se rezolvă.

 29. alexandra

  budulea taihi sa fie nuvela da

  1. Zinaida Strinu

   Zau daca am inteles ce ai vrut sa spui…

 30. Luana

  Buna.
  Asi vrea sa va multumesc pentru treaba pe care o faceti, am avut de citit cartea si o cititsem, dar nu o întelesesem prea bine, însa acum totul este cat se poate de clar, multumesc mult!

  1. Zinaida Strinu

   Buna dimineata, Luana.
   Ma bucur mult ca te-am ajutat sa intelegi aceasta frumoasa nuvela.

 31. paula

  Multumesc, mi-a trebuit mult lectura aceasta ! :)

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Paula ! Ma bucur mult ca am putut sa te ajut ! :)

 32. Maria

  Multumesc mult, m-a ajutat si succes in continuare, faceti o treaba excelenta !

  1. Zinaida Strinu

   Multumesc si eu pentru urare. Succes si tie, in noul an scolar !

   1. Maria

    Multumesc :)

 33. iulia

  Multumesc mult pentru ca m-ai ajutat sa inteleg lectura. Mie imi place sa citesc carti de adolescenti, nu basme dar stiu ca si basmele au un rol important in viata de elev.

  1. Zinaida Strinu

   Iulia, daca te referi la ”Budulea Taichii”, nu e bine. Nu este un basm, ci o nuvelă.

   1. iulia

    Ma refeream la basme, in general.

    1. Zinaida Strinu

     Bine, Iulia, acum am inteles. :)

 34. Ella

  Multumesc foarte mult pt acest rezumat ! :* BRAVOO !!

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Ella ! :)

 35. Cristina

  Multumesc mi-a fost de ajutor…

  1. Zinaida Strinu

   Ma bucur ca am putut sa te ajut, Cristina !

 36. Tia

  Deci asta este nuvela intrega sau ati povestit-o ?

  1. Zinaida Strinu

   Este nuvela povestita pe scurt, dupa cum scrie si in titlul blogului.

 37. AlEx :)

  M-a ajutat foarte mult acest rezumat si apreciez asta, ZINA :)
  Multumesc !

  1. Zinaida Strinu

   Ma bucur mult ca te-am ajutat, Alex ! :)

 38. Roxana

  Sunteti uimitoare! M-ati ajutat foarte mult, chiar foarte mult. Rareori mai gasesti oameni atat de cumsecade in zilele noastre. Va apreciez foarte mult! :)

  1. Zinaida Strinu

   Multumesc mult pentru apreciere, Roxana ! :)

 39. oproiu andreea

  esti o povestitoare foarte buna

  1. Zinaida Strinu

   Multumesc pentru apreciere, Andreea !

 40. Dragooos

  Mersii:* esti cea mai buna povestitoaree , vroiam sa te intreb ceva: Tu esti profesoara?

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, multumesc pentru apreciere ! :)
   Coboara in josul paginii si da click unde scrie ~Despre mine~. Acolo ai sa afli ceea ce vrei.

 41. andrei

  si apropo din aceasta nuvela am invatat ca daca vrei cu adevarat poti ajunge cineva

  1. Zinaida Strinu

   Da, asa este !

 42. andrei

  Multumesc mult doamna Zina! mi-a fost de folos rezumatul si doresc sa va multumesc pentru toate lucrurile frumoase care le faceti pentru noi, elevii

  1. Zinaida Strinu

   Si eu iti multumesc pentru cuvintele frumoase !

 43. bianka

  mi-a fost de mare ajutor,ba chiar am luat nota 10 va multumesc foarte mult!:)

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Bianca !

 44. Maria

  Oau…ai mult talent si rabdare…Multumesc mult pentru povestire!!! Imi este de mare ajutor!!!

  1. Zinaida Strinu

   Da, stau bine cu rabdarea si perseverenta.

 45. maria

  M-a ajutat sa iau nota 10 la teza. Mersi, Zina !

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Maria ! Ma bucur foarte, foarte mult. Felicitari ! :)

 46. Deea

  Multumesc ! M-ai ajutat enorm !

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere ! Ma bucur ca am putut sa te ajut ! :)

 47. cezara

  Multumesc foarte mult, doamna Zina !

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Cezara !

 48. krysty

  tare

 49. Cristi

  Va multumesc, doamna Zina, nu stiu ce m-as face fara dumneavoastra !

  1. Zinaida Strinu

   Sunt sigura ca te-ai descurca ! :D

 50. Dani

  foarte misto

  1. Zinaida Strinu

   Ce inseamna „misto” ?!

   1. narcis

    misto inseamna frumos\

    1. Zinaida Strinu

     Pe ce limbă ?…

 51. mihai

  Iti multumesc foarte mult asta e povestirea intreaga a toata cartea pe scurt ?

  1. Zinaida Strinu

   Nu e o carte, e o nuvela. Am povestit-o in 3 episoade, la sf\rsitul fiecaruia este o trimitere la urmatorul.

 52. mihai

  ma ajutat foarte mult pt teme din vacanta! thanks!!!

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur, cu plăcere !

 53. robert

  am citit unele carti si imi bateam capul unde sa caut ,dar aici mi-a fost de mare folos

  1. Zinaida Strinu

   Bravo, e bine că ai citit cărțile, acolo e farmecul adevărat al lecturii !

 54. Andrei

  Super buna multumesc foarte mooolt,am luat un 10

 55. BYBY

  Mie imi plac foarte mult povestirile, mai ales Budulea Taichii si va apreciez, Zinaida Strinu. Rar gasesti oameni buni la suflet sa-i mai ajute pe copii in zilele acestea. :)

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc foarte mult pentru apreciere ! :)

 56. Corina

  foarte frumos

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc, Corina !

 57. deyutza

  da leam citit pai eu invat bine ar fi culmea sa nu le citesc

  1. Zinaida Strinu

   Deyutza, dacă scrii ”leam”, nu folosești inițiala majusculă și semnele de punctuație, înseamnă că nu înveți chiar așa bine…

 58. deyutza

  Ce fain ! De aici imi iau aproape toate povestirile. Bravo, Zina, si mersi mult, blogul tau e fantastic.

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc pentru aprecieri, dar sper să citești și textele întregi. :)

 59. deyutza

  Frumos, sper sa ma ajute. Eu trebuie sa le copiez pe toate trei, dar, dupa cum am vazut eu, sunt ok.

  1. Zinaida Strinu

   Sunt ok, n-ai grijă ! :)

 60. Robert

  foarte tare ma ajutat mult la tema de vacanta

  1. Zinaida Strinu

   Îmi pare bine, Robert !

 61. alexandra

  multimesc mult pentru ajutor.profu o sa fie incantat.

  1. Zinaida Strinu

   N-ai pentru ce.

 62. Alex

  E super povestirea aceasta pe scurt!!! Am mai cautat si pe alte site-uri si niciuna nu a fost asa buna!
  Multa bafta!

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc pentru aprecieri, Alex !

 63. Adelin :) :D

  cu placere :)

 64. Adelin :) :D

  Buna ! Aceasta povestire m-a ajutat foarte mult, multumesc ! E plina de omenie.
  Cu felicitari !

  1. Zinaida Strinu

   Multumesc, Adelin !

 65. bosu

  mersi mult

 66. Silvia :)

  Ei bine, felicitari acelui om care a scris acest rezumat. Este foarte bine compus, nu stiam cum sa incep, mi-ati dat o idee buna. Multumesc mult !

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere și mulțumesc, Silvia ! Acel om sunt eu. Mă numesc Zina și mă poți cunoaște mai bine dacă dai click pe butonul de sub titlu unde scrie ”Despre mine”. Te mai aștept ! :)

 67. krissu

  Buna ! Este toata opera ?!

  1. Zinaida Strinu

   Bună ! Îţi mulţumesc foarte mult că ai pus această întrebare, am omis sa pun linkurile la sfarsitul episoadelor, dar acum am reparat.
   Am povestit această nuvelă în trei episoade. La sfârşitul fiecăruia se află o trimitere către episodul următor, doar dai click pe ea şi îţi apare pe monitor ! :)

 68. rodi

  Multumesc mult

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere !

 69. adeeee

  Aceasta povestire este rezumat sau povestea insasi ?

  1. Zinaida Strinu

   Aceasta este povestirea pe scurt a nuvelei. Deci nu este nici textul integral, nici rezumatul, ceva intre.

 1. POPA TANDA de Ioan Slavici - partea a II-a

  […]  Budulea Taichii […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>