Povestiri ACASA Povestiri de lecturi scolare

«

»

LEGENDA RANDUNICII

VASILE ALECSANDRI

n.1821 – d.1890

Poet, dramaturg-creator al teatrului românesc, folclorist, membru fondator al Academiei Române şi, în acelaşi timp, om politic, ministru,diplomat, Vasile Alecsandri a fost o personalitate marcantă a Moldovei, apoi a României secolului al XIX-lea. Numai câteva din creaţiile sale literare: poezie – ciclul Doine şi Lăcrămioare, Pasteluri; teatru – drame Fântâna Blanduziei, Despot Vodă, – comedii Chiriţa în Iaşi, Chiriţa în provincie, – feeria naţională Sânziana şi Pepelea; proză – Istoria unui galben, Balta-albă, Călătorie în Africa.

Citește mai multe despre biografia lui Vasile Alecsandri !

Legenda rândunicii de Vasile Alecsandri

legenda randunicii

Legenda randunicii

A fost odată un mare împărat căruia împărăteasa îi născu o fată. La naştere, o zână ursitoare îi meni să fie mlădioasă ca trestia, să aibă graiul dulce ca mierea şi obrajii ca bujorii. Apoi  zâna îi dărui o rochiţă fermecată, pe care copila nu trebuia s-o scoată niciodată de pe ea,  ca să fie ferită de rele şi spuse că trebuie să se ferească de Zburătorul luncilor.

Crescu frumos copila, după cum menise zâna. Începu să se plimbe în luncă, pe malul apei, pe sub arini, să urmărească rândunelele cum zburau, să stea în soare, pe iarbă. Atunci auzi glasul ademenitor al Zburătorului care îi spunea cuvinte dulci despre frumuseţea ei, despre părul ei negru şi chipul ei alb, despre buzele ca nişte cireşe şi ochii ca nişte luceferi strălucitori.
Fata de împărat fugi, dar într-o noapte caldă de vară, când nici o adiere nu mişca frunzele şi toată natura dormea sub razele lunii, copila se duse la malul pârâului să se scalde. Scoase rochiţa fermecată şi se scufundă în apă. Toate păreau să îi admire frumuseţea: şi iarba de pe maluri, trestiile, valurile şi nuferii, pădurea şi chiar luna argintie.

Copila auzi cântatul cocoşului, care vestea zorii. Se grăbi să iasă din apă, dar rochiţa îi dispăruse. Pe mal se afla Zburătorul, cu ochii aprinşi. O cuprinse în braţe, dar deodată se trezi cu braţele goale şi auzi un freamăt de aripă. Copila se preschimbase în rândunică şi îşi luase zborul, iar rochiţa fu luată de vânt şi se topi în raze ce căzură pe pământ. Din ele crescură până dimineaţă florile ce se cheamă şi azi rochiţa rândunicii, după cum spune legenda rândunicii.

Sfârșitul povestirii pe scurt a poeziei Legenda rândunicii

Citește și textul întreg al acestei legende !

Sursa foto

Alte povestiri din Legende de Vasile Alecsandri:

 Citește povestiri pe scurt de lecturi pentru orice vârstă !

 

4468025380

172 comments

3 pings

Skip to comment form

 1. Beatrice

  Superb
  SUPER
  Superb
  Super
  Superb
  Super!!!!!!!!!!!!!!!
  :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

 2. Beatrice

  Este foarte frumoasa!Sunteti foarte talentată!Ma ajutat mult! :-) :-)

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc pentru aprecieri, Beatrice! Mă bucur că ți-am fost de folos cu aceste povestiri! :)

 3. Sânziana

  Mulțumesc , m-ați ajutat foarte mult cu această povestire deoarece nu am înțeles aproape deloc ce se întâmpla în textul original.

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Sânziana! Mă bucur că îți sunt de folos aceste povestiri!

 4. Stela

  Multumesc mult doamna Zina!!!Chiar aveam nevoie de acesta povestire.Sunteti minunata!!

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Stela!

 5. Mona

  Tema, motivele,va rog?

  1. Zinaida Strinu

   Fă-ți singură tema, te rog!

   1. ieusebiu

    haha

 6. Dragos

  Multumesc pentru ca m-ati ajutat sa imi fac rezumatul randunicii!

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Dragoș! Mă bucur că ți-am fost de ajutor!

 7. Andrei

  Va multumesc din suflet,doamna ! Sunteti o profesoara excelenta,asa am inteles ,din comentariile precedente! :)

 8. Iacob Roland

  Multumesc :)

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere! :)

 9. Andreea

  MULTUMESC MI-A FOST DE AJUTOR LA SCOALA

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere! Mă bucur că ți-am fost de folos!

 10. alexa

  este foarte interesanta legenda mersi imi este de ajutor la scoala

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere! Mă bucur că pot să te ajut! :)

 11. deny

  hey ma ajutat si pe mn puteteti sa imi spuneti la legenda randunici locul timpul desfasurari actiunipers principale secundare pozitive si negative

  1. Zinaida Strinu

   Nu vrei și ce număr purta la pantofi fata?!

   1. Skarlet Sky

    ahahahahahhaha…..sunteti ff amuzanta

    1. Zinaida Strinu

     Mulțumesc!

 12. Sabrina

  Buna ziua! Va rog din suflet, puteti sa faceti o povestire si pentru „Sa ucizi o pasare cantatoare” de Harper Lee? Am citit carte dar nu am inteles-o prea bine si as avea nevoie de putin ajutor. Multumesc

  1. Zinaida Strinu

   Bună ! Voi verifica în lista lecturilor recomandate. Dacă se află acolo, poate o voi povesti.

 13. andrei

  aceasta este o povestire sau este legenda intreaga?

  1. Zinaida Strinu

   Este povestirea pe scurt a legendei. La sfârșitul ei găsești o trimitere către textul întreg al legendei, care a fost scris în versuri.

 14. olguta

  La scoala m-a ajutat sa citesc aceasta legenda!

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur ccă și-am fost de folos, Olguța !

 15. Elena

  Multumesc frumos, doamna Zina! Aceste povestiri pe scurt sunt geniale! :)

  1. Zinaida Strinu

   Ei, chiar geniale ?! ☺
   Mă bucur că îți sunt de folos !

   1. Elena

    Blogul dumneavoastra este genial :D

    1. Zinaida Strinu

     Elena, genial poate fi numai un om ! Un blog poate fi prost, bun, foarte bun, excepțional… :)

 16. Evelina

  Felicitari, un rezumat foarte frumos . Multumesc !

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc și eu, pentru apreciere. Totuși, acestea nu sunt rezumate, ci povestiri pe scurt. Dacă ai nevoie de rezumate, poți să transformi povestirile folosind indicațiile din articolul despre rezumat (dă clic pe acest cuvânt albastru).

 17. carmen iulia

  foarte frumoasa povestirea

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur că ți-a plăcut, Carmen ! ☺

 18. daniela

  eu nu inteleg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dumneata doar ai scris ca rochita disparuse,iar mai departe ai scris:,,Iar rochita fu luata de vint si se topi in raze ce cazura pe pamint.” adica rochita dupa ce a disparut,prin magie s-a intors pe mal??? NU INTELEEEEEEEEEEGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Zinaida Strinu

   Du-te pe blogul Lecturi școlare și citește legenda, textul integral. Și nu mai fi asa de suparată, era destul un singur E, un singur G, un singur semn de exclamare… ☺

 19. DRAGOS

  Sarut-mana doamna Zina va ror daca se poate imi puteti scrie ca raspuns la comentariu o povestire pe scurt a lui Ion Pilan-In vie!
  VA ROG CAT MAI REPEDE!!!!!!!!!!

  1. Zinaida Strinu

   Nu se poate, nu pot să scriu la comandă, cum vă vine vouă câte o idee. Acum povestesc un roman de mare întindere și, în general, lucrez după un program pe care mi-l fac pentru o lungă perioadă de timp. Scriitorul se numește, corect, Ion Pillat. ”În vie” este o poezie și eu nu povestesc poezii, e absurd să povestești poezii, cu unele puține excepții.

 20. DRAGOS

  Va multumesc foarte mult pentru aceasta povestire.Sunteti o adevarata artista care este dornica sa isi imparta talentul cu ceilalti!Sa fiu sincer,la inceput nu am inteles aceasta opera lirica dar cu ajutorul dumneavoastra mi-a fost mult mai usor.
  MULTUMESC INCA O DATA!!!!!!!!!

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Dragoș. Nu sunt o artistă, sunt o mamă și o profesoară care știe ce greutăți întâmpină copiii și încearcă să-i ajute.

 21. Pisiii

  Hei , aceasta este poveste nu?

  1. Zinaida Strinu

   Este povestire pe scurt a unei legende scrise în versuri. Vezi la sfîrșit, ai o trimitere (scrisă cu albastru)către textul întreg al legendei.

 22. alexandra

  Sunteti foarte talentata . Imi plac foarte mult povestirile si imi sunt de mare ajutor . =D

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc pentru apreciere ! :)

 23. Bo$$

  Foarte frumos rezumatul, multumesc

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, mă bucur că îți place !
   Atenție însă ! Aici nu sunt rezumate, ci povestiri pe scurt. Le-am scris ca să vă ajut să înțelegeți textele originale. Dacă aveți nevoie de rezumate, puteți transforma aceste povestiri în rezumate folosind indicațiile din articolul despre rezumat (dă clic pe acest cuvânt albastru).

 24. Anonim

  E tare povestirea.
  Dar,tu cine esti,adica te vad peste tot cand e vorba de legende,basme,povestiri etc.

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc. Coboară în partea de jos a paginii și dă clic unde scrie ”Despre mine”. De acolo ai să afli cine sunt.

 25. diana porcar

  acesta este povestirea legendei randunicai??

  1. Zinaida Strinu

   Da, Diana, aceasta este. Forma folosită de autor a fost ”rândunicăi”. Cu ortografia actuală se scrie ”rândunicii”. Asta e singura diferență ! :)

 26. Nicoleta

  Foarte frumos! Este uimitor cum un lucru pe care il considerai inutil ajunge sa insemne ceva magic pentru tine!Legenda este momentul in care un om considerat un nimic pentru unii oameni se trezeste sa spuna o legenda despre un lucru si spusele lui nu sunt luate in serios de catre alti oameni dar acel om care ar curajul sa stea la masa si sa discute cu un om considerat inteligent, il face din vorbe cel considerat stupid!Asa se naste o legenda. ATENTIE! Cititi cu atentie si luati in considerare semnele de punctuatie deoarece daca nu faceti acestea nu are niciun sens spusele mele!

  1. Zinaida Strinu

   ATENTIE ! Bați câmpii !

 27. philip

  super legendă :) sincer

 28. Cosmin

  Mersi mult de legenda….cea mai tare :* :))

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Cosmin !

 29. Beatrice

  Acesta este rezumatul,adica povestirea legende pe scurt?

  1. Zinaida Strinu

   Este povestirea pe scurt, adică nu rezumatul. Dacă vrei rezumat, o poți transforma urmând regulile din articolul despre rezumat (dă clic pe acest cuvânt albastru).

 30. Diana

  Doamna Zina , mi-au placut mult povestirile dumneavoastra . M-au ajutat enorm . Am o intrebare in legatura cu aceasta legenda de Vasile Alecsandri . Eu am avut de povestit niste legende populare romanesti . Aceasta legenda este populara romaneasca . Aceeasi intrebare as aveao si pentru Legenda ciocarliei de Vasile alecsandri . Multumesc !

  1. Zinaida Strinu

   Acestea două sunt legende culte.
   Iată niște exemple de legende populare: Fata Pădurii, Baba Dochia (Odochea), Soarele și Luna, Legenda curcubeului, Legenda lui Pintea, Legenda uriașilor.

   1. Diana

    Multumesc !

    1. Zinaida Strinu

     Cu plăcere, Diana !

 31. ea

  Doamna Zina povestea Legenda randunicii este tot una cu Legenda randunicai??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Va rog foarte frumos sa sa imi raspundeti chiar acum

  1. Zinaida Strinu

   Da, este același lucru. ”Chiar acum” nu pot să răspund, fiindcă nu stau tot timpul la calculator.

 32. alexandra

  acesta este rezumatul legendei??? as vrea sa stiu cel tarziu maine
  Multumesc

  1. Zinaida Strinu

   După cum scrie și în titlul blogului și la începutul acestui articol aceasta este povestirea pe scurt a legendei. Poate fi transformată în rezumat urmând regulile din articolul despre rezumat (dă clic pe acest cuvânt albastru).

 33. alexandra

  asta este intreaga povestire ca nu prea mi se pare … ma rog ! este foarte frumoasa felicitari !

  1. Zinaida Strinu

   Nu prea ți se pare pentru că, probabil, nu ai citit legenda în întregime, textul ei original. Citește-l, îl găsești și pe blogul ”Lecturi școlare”. Vei descoperi că am povestit legenda în întregime.
   În general, când ”nu prea ți se pare” ceva, ar fi bine să spui și de ce. Altfel, oricând poți arunca aiurea cu vorbele…

  2. bianca ionela

   este foarte frumoasa

   1. Zinaida Strinu

    Da, Bianca, într-adevăr este foarte frumoasă.

 34. Catalina

  Multumesc mult m-ati ajutat mult la scoala . Si este o super legenda ,nu puteam gasi alta mai frumoasa.

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Catalina. Ma bucur ca te-am ajutat.

 35. Razvan Fişer

  Mulţumesc mult ! Însă , dacă nu mă înşel , Vasile Alecsandri i-a dat titlul de „Legenda Rândunicăi” , nu „Legenda Rîindunicii” , din cauza limbajului utilizat pe vremurile scriitorului . Am menţionat acest lucru pentru că aş fi vrut să se fi păstrat denumirea iniţială . Chiar şi aşa , este foarte foarte bun acest rezumat ! Cred ca acest site este foarte util pentru elevi ! Mulţumesc !

  1. Zinaida Strinu

   Desigur, așa sună titlul pus de scriitor. Totuși, denumirea larg acceptată este „Legenda rândunicii”, după ortografia actuală, fiind considerate corecte amândouă. Pe site-ul Lecturi școlare, unde am publicat unele texte integrale, originale, am păstrat titlul în forma scrisă de Vasile Alecsandri

   Multumesc pentru aprecieri, Răzvan !

 36. Claudia

  Multumesc foarte mult pentru atatea povestiri!!!!
  Pentru scoala am de facut peste 100 de povestiri si cele mai multe le iau de pe site-ul acesta.
  Va multumesc inca o data!

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Claudia, dar daca le iei prin copiere si nu citesti textele intregi, nu castigi mare lucru.

 37. CASIAN

  MULTUMESC MULT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere !

 38. Vasile

  Foarte frumoasa! Meritati sa va cunoasca multa lume! Eu tot nu am inteles de ce cuvintele „Zburatorul…” si celelalte sunt ingrosate?

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc pentru aprecieri !
   Cuvintele îngroșate sunt cuvinte-cheie, pentru Google.

 39. karina

  frumos siteul bravo!

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc, Karina ! :)

 40. karina

  iti multumesc ! site-ul acesta este de mare ajutor! mie mi-a trebuit si la scoala rezumatul legendei astea ! sa stii ca nu am copiat ! m-am orientat dupa ideile tale si am primit nota 10* ! multumesc , si felicitari pentru creatia ta !

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere ! Ma bucur ca ai luat 10 pe munca ta ! Bravo, Karina !

 41. Biencutza

  Foarte frumoasa povestirea,mai ajutat mult ,nu o sa o copiez!

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Biencuța ! Bravo ție, să nu copiezi ! :)

 42. Bianca

  M-a ajutat foarte mult acest rezumat!Ms mult!!!!:*

  1. Zinaida Strinu

   Ma bucur ca am putut sa te ajut, Bianca !

   1. Bianca

    Ati putea sa ma ajutati si cu Naluca?

    1. Zinaida Strinu

     Naluca ? De cine ?

     1. Bianca

      De Cezar Petrescu.Puteti sa ma ajutati?

      1. Zinaida Strinu

       ??? De Cezar Petrescu ce ?…

       1. Bianca

        Naluca de Cezar Petrescu!

        1. Zinaida Strinu

         Am înțeles acum ! Poate mai spre toamna, Bianca !

 43. adrian

  sunt fan site-lui acesta
  abia astept sa ma puneti

  1. Zinaida Strinu

   Unde vrei tu sa te pun, Adrian ?

 44. andrey

  foarte frumoasa

 45. ROLY

  Puteai sa o faci mai scurta, dar e frumoasa legenda oricum. Multumesc ca ai creat acest site !

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Roly !

   1. ROLY

    Dar totusi imi spui si mie cum vine asta ”cum zburau, să stea în soare, pe iarbă” ????

    1. Zinaida Strinu

     Ai scos din context si sigur ca nu e de inteles. Fraza e asta:”Începu să se plimbe în luncă, pe malul apei, pe sub arini, să urmărească rândunelele cum zburau, să stea în soare, pe iarbă.” Deci fata incepu sa se plimbe…, sa urmareasca…, sa stea….

     1. ROLY

      aaa am inteles acum ms

      1. Zinaida Strinu

       Cu placere ! Vezi, tot e bun la ceva site-ul, mai bine il mai las, ce zici ?!

 46. Mara

  Mersi foarte mult! E de mare ajutor acest site! :*

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere !Mă bucur că apreciezi site-ul meu, Mara !

   1. alexandra

    ms si mie ma ajutat foarte mult

 47. Alexandra

  Imi place foarte mult povestirea. M-a ajutat sa iau un 10 la limba romana.

  1. Zinaida Strinu

   Ma bucur mult ca iti place si felicitari pentru nota 10 !

 48. edy

  une pot gasi ideile principale

  1. Zinaida Strinu

   Le cauti in text si le gasesti ! ;) :D

 49. Andreea

  Am vazut pe alte site-uri ca se scrie legenda „randunicai”. Cum este corect randunicai sau randunicii?

  1. Zinaida Strinu

   Titlul original era ”Legenda rândunicăi”. De când a apărut legenda, din 1874 (acum aproape 140 de ani), ortografia s-a mai schimbat, acum se scrie ”rândunicii”. Deci e corect în ambele feluri.

 50. maya

  A fost soooooopher cool am luat 10 cu felicitari pe spatele tau :)))

  1. Zinaida Strinu

   Dacă te-ai multumit doar să copiezi, nu ti-a ramas nimic in cap si o sa fie vai de spatele TAU la teste si examene ! ;)

   1. linte

    si carei problema daca a copiat,soarta uneori na-i timp sa-ti faci toate temele si mai copi

    1. Zinaida Strinu

     Pai macar invatati sa scrieti corect, ia uite cum scrii…

 51. Dorin Staicut

  Imi place

 52. emanuel

  In propozitia ,,Atunci auzi glasul ….” auzi se scrie cu doi i auzii
  Inafara de aia este tot bine si imi place foarte mult legenda asta

  1. Zinaida Strinu

   NU ! Acolo nu se scrie cu doi ”i” !
   1. Eu auzii cu uimire glasul privighetorii.
   2. Ea auzi glasul mamei sale.

 53. alex

  ma bucur foarte mult ca am gasit acest sait, deoarece am avut de facut o tema in care trebuia sa comentez povestea LEGENDA RANDUNICII .

 54. Roobert Mihai

  Felicitari pentru legenda! ! !

  1. Zinaida Strinu

   Multumesc frumos !

 55. TaTaRuSaNu.

  E rezumat sau e intreaga poveste ? Mersi :*

  1. Zinaida Strinu

   E povestirea pe scurt a legendei, scrie și sus. Originalul este în versuri, citește-l neapărat ! Îl găsești pe blogul Lecturi scolare.

 56. Iuly

  E frumoasa legenda

  1. Zinaida Strinu

   Așa este, dar mai sunt multe altele.

 57. Hatos Robert

  Multumesc foarte mult , ma va ajuta la scoala .

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Robert !

 58. Bogdi

  Aaaaa multumesc :)

 59. Bogdi

  Zina am o intrebare legenda randunici ce ai scriso aici ii rezumat???

  1. Zinaida Strinu

   ”ii”, adică ”este” povestire pe scurt, scrie încă de la începutul blogului și al articolului.

 60. Mihai

  Multumesc foarte mult, te pup pentru ca mai ajutat la LECTURILE SUPLIMENTARE pentru la scoala.

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Mihai !

 61. gio

  multumesc m-ai ajutat la scoala
  te felicit pentru poveste
  multumesc mult pentru ajutor.

  1. Zinaida Strinu

   Cu multă plăcere, Gio !

 62. mikkutta

  Foarte frumoasă povestire. Chiar imi trebuia foarte mult la scoala.

  1. Zinaida Strinu

   Într-adevăr, e foarte frumoasă !

   Te rog frumos să nu mai scrii prescurtat. Cred că nu e mare pierdere de timp să scrii cuvintele întregi, mai ales că ai scris zece vorbe.

 63. mihaela

  ce frumoasa era povestea

  1. Zinaida Strinu

   Cum adică, „era” ?…

 64. alinavascul

  povestea aceasta este frumoasa,mi-a trebuit la lecturi.

 65. Nichita

  Multumesc ma va ajuta la scoala .

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, mă bucur să te ajut !

 66. Emilia Konyicska

  Buna! Este foarte frumoasa! Ma bucur ca ai povestit! Am nevoie pt scoala.

  1. Zinaida Strinu

   Dacă ai nevoie, atunci citește și textul întreg al legendei, neapărat ! :)

 67. FlAvIUs

  foarte utila m-a ajutat mult.:)

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur foarte mult !

 68. Bogdan

  Foarte frumos !!!

  1. Zinaida Strinu

   Dacă-i vorba pe așa, toate sunt foarte frumoase, nu trebuie să scrii asta de cate ori citești altă povestire ! ;)

 69. ion

  E foarte frumos.

 70. ana

  1. …
  2. …

  1. Zinaida Strinu

   Boureanu Ana, cu IP 92.83.64.41, pe blogul acesta nu există rubrică de rețete culinare, dar oricum, îți doresc poftă bună la amândouă !

 71. Deniii

  In realitate aceasta legenda este o poezie ?

  1. Zinaida Strinu

   Da, a fost scrisă în versuri de autor.

 72. alessia

  Asta este povestea intreaga sau mai este o parte ?

  1. Zinaida Strinu

   Aici am povestit pe scurt toată legenda. Dacă vrei să citești textul întreg al legendei, il gasești pe blogul Lecturi școlare.

 73. Razvan

  Foarte frumoasa imi va trebui maine la scoala la ora de optional.

  1. Zinaida Strinu

   Îmi pare bine să te ajut, dar dacă vrei să ai succes deplin, du-te și citește și originalul, vezi că ai o trimitere la sfârșitul povestirii pe scurt.

 74. andreea o

  Imi place foarte mult aceasta legenda, multumesc mult, imi va trebui la scoala.

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Andreea ! :)

 75. alexandruu

  Dar adevarata scriere este sub forma de versuri ?

  1. Zinaida Strinu

   Forma originală este în versuri și o poți vedea dacă dai click pe linkul de la sfârșitul povestirii.

 76. myhaela

  Este o legenda frumoasa si chiar mi-a placut mult !

  1. Zinaida Strinu

   Îmi pare foarte bine că ți-a plăcut, Mihaela ! :)

 77. sandra

  Super aceasta legenda. M-a ajutat foarte mult la scoala.

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur mult că te-a ajutat ! :)

 78. ellie

  Super legenda, interesant site-ul. Ma ajuta foarte mult pentru ca nu am timp sa citesc si ne cere profa trei povestiri pe saptamana. :)

  1. Zinaida Strinu

   Ma bucur ca pot sa te ajut ! :)

 79. bia

  Frumos!Chiar mi-a trebuit pentru scoala…MS mult :D

 80. adrian

  este frumoasa

  1. Zinaida Strinu

   Multumesc !

 1. VASILE ALECSANDRI celebrat de Google - Povestiri de lecturi școlare

  […] Legenda rândunicii […]

 2. Imbunatatiri aduse originalului | Jurnal de Belgia

  […] Asa ca mi-am spus ca cineva trebuie sa fii incercat sa explice poezia unor copii. Si am gasit asta. Asadar, le dau dreptate celorlalte si celorlalti – e vorba de o […]

 3. LEGENDA CIOCARLIEI de Vasile Alecsandri

  […] Legenda rândunicii Dacă ţi-a plăcut, trimite şi altora !FacebookGoogle +1TwitterLinkedIn […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>