Povestiri ACASA Povestiri de lecturi scolare

«

»

PACALA IN SATUL LUI. Povestire pe scurt

Pacala in satul lui

pacala-in-satul-lui

Pacala in satul lui

După ce mai umblă Pacala o vreme din sat în sat, îi veni dorul de satul lui. Se aşternu la drum şi ajunse acolo după vreo trei zile. Casa părintească era gata să se prăbuşească, cu ograda plină de scaieţi şi de urzici. Păcală hotărî să o repare, apoi plănui să îşi cumpere o viţeluşă, să o crească, iar când o ajunge vacă să-i fete alte viţeluşe, de pe urma cărora el se şi vedea luându-şi car cu boi şi plug.

Păcală ducea viţeluşa la păscut când în livadă, când în luncă şi ea creştea văzând cu ochii. Sătenii, pizmaşi, începură a spune că a crescut aşa frumos pentru că o ducea să pască grâne, în holde. Şi într-o zi îi tăiară vaca, luară carnea şi o împărţiră între ei, iar pielea i-o azvârliră peste gard lui Păcală.

Necăjit, după ce zvântă pielea vacii, omul plecă la târg să o vândă. Merse el ce merse şi îl apucă noaptea într-un sat. Peste tot era întuneric, doar la o casă se zărea lumină. Se duse acolo, acasă era o mândreţe de femeie, care nu îl primi în ospeţie, sub cuvânt că nu îi e bărbatul acasă. Păcală, fără a se supăra, plecă, dar în curte îşi zise să stea măcar puţin pe prispă să se odihnească. Şi se aşeză, fără ca femeia să-l simtă.

Păcală, curios, se uită pe fereastră, să vadă ce face dumneaei acolo şi văzu că frigea un purcel şi cocea plăcinte, gătită cu cămaşă cu flori şi cu mărgele… Tocmai când omul se întreba pentru cine este cina, dacă soţul e plecat la târg, se auzi scârţâitul unui car, iar femeia ascunse iute şi mâncarea şi băutura. Atunci el ghici că sosise soţul şi îi ieşi înainte.

Soţul îl pofti în casă şi, intrând, spuse nevestei că i s-a rupt o roată de la car şi de asta s-a întors, dar va pleca iar a doua zi dimineaţă. Ceru de mâncare pentru el şi oaspete, dar femeia spuse că nu are nimic pregătit, că nu poate să le dea decât mamaligă şi ceapă. Soţul zise că sunt bune şi astea, dar oaspetele nu se gândea decât la bunătăţile pe care le văzuse pe fereastră.  Ce-i dădu lui prin cap, cum avea la picioare pielea vacii, se încruntă la ea şi îi dădu o lovitură pe furiş cu bâta. Gazda văzu, se miră, dar nu zise nimic la început. Când Pacala îi mai dădu vreo trei ciomege pielii şi îi spuse şi să tacă din gură, omul, curios, îl întrebă ce are cu ea de îi tot trage la beţe.

Atunci oaspetele spuse că e o piele fermecată, care vede tot ce e ascuns şi vrea sa spună ce vede. Omul vru să afle şi el ce spune pielea, iar Pacala zise că a aflat de la ea că la capul patului e o carafă cu rachiu, în cuptor e un purcel rumenit, pe cuptor sunt plăcinte calde şi bune, iar sub pat o sticlă cu vin. Doar că pielea nu ştia şi cine le-a pus acolo.

Omul scoase bucatele din locurile cu pricina şi se puseră pe mâncat şi pe băut. Când terminară, omul îi ceru lui Păcală să îi vândă pielea, dar acesta se făcu că nu ar vinde aşa un lucru nepreţuit. Atunci omul îi dădu un preţ nemaivăzut pentru o piele şi el i-o vându. Omul, mulţumit că are cine să-i spună tot ce se petrece în casă când lipseşte, o luă şi o atârnă într-un cui.

Dimineaţă plecară împreună. La o răscruce se despărţiră, dar Păcală nu plecă până nu îi dădu banii înapoi, oprindu-şi numai preţul pielii. Plecară fiecare în drumul lui şi, într-o pădure, pe Pacala îl ajunse din urmă femeia gazdei. Aceasta îl rugă să-i spună cum să facă pielea să nu mai vorbească şi îi oferi exact aceeaşi sumă uriaşă pe care o dăduse şi omul ei, căpătând-o pe urmă înapoi.

Văzând Păcală că nu scapă de averea aceea, luă banii şi îi spuse femeii că, dacă stropeşte pielea cu apă de izvor şi face vreo nouă cruci peste ea, a scăpat de toate grijile, apoi plecă mai departe.

Întors în sat, Păcală dărâmă casa cea veche şi făcu alta nouă, cea mai frumoasă din sat. Sătenii, pizmaşi, începură să-l descoasă de unde are atâţia bani. El le spuse că a vândut pielea vacii în târg pe un preţ uriaş. Sătenii se mirară, cum să ia atâţia bani pe o piele, dar el le explică cum vaca putea să-i facă o viţeluşă, acestea la rândul lor să facă  alte viţele şi iacă, s-au făcut patru vaci. Din opt se puteau face şaisprezece şi în curând o cireadă întreagă… Cum să vinzi pe nimic o avere aşa mare ?! Sătenii se duseră fuga şi îşi tăiară vacile, pornind cu pieile pe la târguri. Mare veselie a fost pe acolo, când lumea a auzit ce preţuri cereau ei pe nişte piei. Şi uite aşa i-a învăţat minte Pacala pe sătenii cei pizmaşi.

Sfârşit

Sursa foto

Citește povestiri pe scurt pentru orice vârstă!

 

4468025380

132 comments

2 pings

Skip to comment form

 1. Alex

  Zinaida…. imi place foarte mult povestea dar am suparato pe mami si a zis ca nu o sa mai aibe increder in mine…sau daca resusesc sa o castig inapoii o sa fie foarte greu…
  Te rog sa imi spun ce sa fac…

  P.S. Povestirea este foarte frumoas :(

  1. Zinaida Strinu

   Sunt sigură că știi ce ai de făcut.

 2. alex

  foarte bun dar ma cam plictisesc scriind la rezumatul me (facut de mine) deci te rog sa il faci mai scurt :(

  1. Zinaida Strinu

   Te rog să ți-l faci tu mai scurt!

 3. Alex

  Buna Zina ,
  Pot si eu sa stiu de ce nu pot da copy paste? (copiere si lipire)
  Vreau sa o salvez in calaculator sa fac un rezumat cand o sa imi trebuiasca.
  Multumesc.

  1. Zinaida Strinu

   Nu se poate! Când o să-ți trebuiască o găsești aici!

 4. larisa

  Mai pe scurt ba pr. ca imi este lene sa sciu ! Fa mai scurt . Macar ai citit-o ? Esti fata sau baiat ?

  1. Zinaida Strinu

   Mergi în partea de jos a paginii și dă clic acolo unde scrie ”Despre mine”. Ai să afli ce sunt! :)

   P.S. Tocmai fiindcă îți este lene și nu ai obișnuința scrisului, scrii cu greșeli!

 5. adrian

  ce fac pacala cu tindala in pod

  1. Zinaida Strinu

   Caută și află!

 6. fernanda

  muchas gracias senora zina. y la cuantos anos?

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere. Du-te în josul paginii și dă clic unde scrie ”Despre mine”. Ai să poți să-ți faci o idee despre câți ani am.
   Cât despre scrisul ăsta în spaniolă… Văd că ești înregistrată în București, trebuie să știi și ceva română ! ☺

  2. antonim

   ce se ascunde in spatele cuvintelor politicoase si binevoitoare ale lui Pacala?

   1. Zinaida Strinu

    Tu ce crezi că se ascunde?… :)

 7. lili

  de ce asa de lunga .dar ma scuzati ca va intreb cati ani aveti

  1. Zinaida Strinu

   Citește textul original și ai să înțelegi de ce…
   Du-te în partea de jos a paginii și dă clic unde scrie ”Despre mine”. Ai să afli tot ce trebuie ca să-ți dai seama cam câți ani am.

 8. Saul

  E foarte bun ca mam scapat te teme pt lb romana …
  Multumesc :)

  1. Zinaida Strinu

   Ei, dacă te-ai scăpat, te-ai scăpat… Citește însă și ceea ce am scris pentru elevi în dreapta, sus, cu litere albe pe fond albastru, să nu zici că nu ți-am spus ! :D

 9. petru

  Esti excelenta!!!!!!cu ajutorul tau notele mele la lb romana au inceput sa creasca
  ma bucur foarte mult si va multumesc mult !

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc frumos ! Mă bucur foarte mult că te-am ajutat să obții progrese la limba și literatura română. Succes mai departe !

 10. iris

  Buna seara ! Este foarte draguta povestirea, eu am incercat sa fac rezumatul, dar nu mi-a reusit. Puteti cumva sa scrieti si rezumatul povestii va rog frumos ?
  As fi foarte multumita de asta, multumesc frumos !

  1. Zinaida Strinu

   Nu, nu pot, trebuie să muncești și tu, nu te supăra. Poți să transformi povestirea în rezumat urmând regulile din articolul despre rezumat (dă clic pe acest cuvânt albastru). Cu ocazia asta, îți mai corectezi ortografia, exprimarea… Aici ți le-am corectat eu.

  2. Dave

   ITI SPUN SIGUR CA LA ACEASTA POVESIRE EXTRAORDINARA ,ms ZINA, ESTE prea usor sa-i faci rezumatul asa ca nu mai solicita ajutorul Zinei si apuca-te de treaba. Glumesc. Daca te-ai stradui un pic mai mult ai reusi.

   1. Zinaida Strinu

    Așa este.

 11. Costinel

  Foarte frumos si foarte pe scurt.
  Bv Elena ! :*
  Si la multi ani Zinaida !

  1. Zinaida Strinu

   La multi ani si tie, Costinel !

 12. JESSICA

  Mersi, m-ai ajutat super mult si m-ai scapat de o groaza de munca de ziua mea. :)

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Jessica. La mulți ani ! :)

 13. nica elena

  Mi-a placut mult ca este pe scurt si il tii minte. Eu ii indemn si pe altii sa citeasca, n-ai carte, n-ai parte. :)

  1. Zinaida Strinu

   Bravo, Elena, bine zis !

 14. Denis

  Foarte frumoasa povestirea. Nu-i chiar asa mare, eu am citit-o de multe ori in putin timp. Dar acum ma exprim corect. Mersi foarte mult !

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur, Denis, că ți-ai îmbunătățit exprimarea. Este ceva foarte important.

  2. denis

   multumesc ft mult pt.povesti am 10 ani si imi printe bn la scoala.Multumesc!

   1. Zinaida Strinu

    Cu plăcere ! Mă bucur că îți prinde bine la școală.

 15. Bogdan

  Mulţumesc pentru toate poveştile frumoase. Fratele meu a învăţat să citească mai bine. Lui nu îi place să citească din cărţi.

  1. Zinaida Strinu

   Ma bucur foarte mult daca l-am ajutat pe fratele tau sa citeasca mai bine. Incearca sa-i dai sa citeasca intai carti cu povesti si povestiri mai scurte.

 16. melisa

  e pre lunga !!:)))

  1. Zinaida Strinu

   Scurteaz-o !

 17. vladuts

  Cel mai frumos ! Multumesc mult ! Voi lua 10 sigur !

  1. Zinaida Strinu

   Vei lua 10 sigur daca vei respecta ceea ce am scris deasupra titlului povestirii. ;)

 18. Andreea

  Multumesc!@_@ Nici nu stii ce placere mi-ai facut sa citesc din nou sa citesc snoave populare!$_$

  1. Zinaida Strinu

   Ma bucur ca ti-a facut placere, Andreea ! :)

 19. andreea

  mi-a fost de folos
  multumesc !!!

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Andreea, ma bucur ca te-am ajutat ! :)

 20. Rares Urcan

  este foarte tare imi place mult si chiar aveam nevoie la scoala

 21. anida

  Poti face rezumat si la Boierul si Pacala?Te rog mult am mare nevoie !!! :)

  1. Zinaida Strinu

   Păi este ! Scrie la Căutare ”pacala pune ramasaguri cu boierul” și vezi că sunt doua episoade.

 22. sebi

  mia placut foarte tare ,dar puteai sa o faci mai scurta

  1. Zinaida Strinu

   Asta-i acum ! :D

 23. Claudia

  E foarte frumoasa, am citit-o si am povestit-o mai pe scurt ! E minunata, felicitari !

  1. Zinaida Strinu

   Mulțumesc, Claudia !

 24. andrei

  cand vei mai scrie noi ispravi ??

  1. Zinaida Strinu

   Eu doar povestesc ce au scris alții. Atât a scris autorul.

 25. Ramona

  Mi-a placut mult rezumatul !

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur și eu mult ! :)

   1. raul

    mda stii romana nu gluma !!!!
    imi place cum ai povestit lectura aceasta! dar mai scurta nu o puteai face?! :))

    1. Zinaida Strinu

     Mulțumesc, Raul ! :)
     Nu puteam, că și originalul e lung !

 26. Mara

  extraordinara

 27. florin

  M-am uitat la dvs. pe pagina si sunteti nascuta in aceeasi data ca si mine, 7 iunie.
  Ma mut la Bucuresti numai ca sa fac biologia cu dvs.
  Ca la lps am laude la toate materiile si nu am nota sub 10.

  1. Zinaida Strinu

   Nu, Florin, eu sunt născută pe 2 decembrie, așa scrie acolo ! Ziua numelui meu este pe 7 iunie.
   Nu merită să te muți la București numai pentru atât ! :D Stai acolo unde ai rezultate foarte bune și continuă să înveți foarte bine. Succes !

 28. florin

  ce-as vrea sa fii profesoara mea de romana si diriginta
  .scoala: l.p.s nr 14 tg-jiu
  clasa a vi-a B

  1. Zinaida Strinu

   Oh, dragul meu copil, mulțumesc ! Și mie mi-ar plăcea să fiu diriginta unui copil așa de sensibil ca tine ! Totuși, cred că nu te-ai uitat la pagina ”Despre mine” sau ”Eu” (dă un click acolo sus, sub titlul blogului), eu sunt profesoară de biologie, nu de română. Sunt doar pasionată de lectură și îmi place să fac povestiri pentru voi, ca să înțelegeți mai ușor, basmele, nuvelele, romanele…

 29. CondratRobert

  Poti sa scoti ideile principale te rog?

  1. Zinaida Strinu

   Nu, Robert, nu fac teme !

 30. bybyx bybb

  E foarte frumoasa povestea. Ce m-am amuzat :))

 31. SmEcHeRaS

  Frate ce autor a scris asta???????????

  1. Zinaida Strinu

   Frate, scrie chiar la început ! Și, frate, așa scrie în certificatul tău de naștere, ”SmEcHeRaS” ?!

   1. bybyx bybb

    Da poate asa scrie :))

 32. dragos

  Super lectura!Imi place

  1. Zinaida Strinu

   Îmi pare bine că îți place ! :D

 33. alina

  Imi place !

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur mult că îți place, Alina, dar caută cartea și citește originalul, este mult mai distractiv. Uite aici un mic fragment din Isprăvile lui Păcală de Petre Dulfu.

 34. Roxana

  foarte frumos,mi-a fost de ajutor :)

  1. Zinaida Strinu

   Sunt bucuroasă că te-am ajutat Roxana ! Caută și citește cartea în întregime, e foarte distractivă ! :)

 35. Robert

  Dar care e rezumatul?

  1. Zinaida Strinu

   Bănuiesc că ai aceeași problemă pe care o au mulți alți copii: nu cunoști diferența dintre rezumat și povestire. Caută în manual, în Webdex pe net sau întreabă învățătoarea/profesoara de română.

 36. boss

  Mi-a placut mult sa citesc toate povestirile astea ! Multumesc, Zina, că muncesti atat de mult pentru noi ! Pacat ca unii nu stiu sa aprecieze si mai si comenteaza prosteste. ;)

  1. Zinaida Strinu

   Muncesc cu drag pentru toti cei care au nevoie de ajutor și apreciază, ca tine. Celorlalți le va veni și lor mintea la cap, cu timpul. :D

 37. Cosmin

  Si acesta lectura ma ajutat foarte mult.Esti o femeie extraordinara :D . Tine-o tot asa

  1. Zinaida Strinu

   Multumesc pentru apreciere ! :D

 38. Zinaida Strinu

  Da.

 39. Alone4Ever

  Foarte amuzanta!
  Ma bucur ca acum am citit-o pe toata!
  Inainte citisem doar intamplarile cu fratii sai, cu popa si in satul lui.
  Oricum ai facut o treaba super buna!

  1. Zinaida Strinu

   Mă bucur că te-a amuzat !

 40. Roxana

  Este foarte frumoasa povestea.Nu stiu de ce,in zilele de astazi,copii prefera sa joace jocuri violente in loc sa citeasca o carte buna!
  Mie cel putin mi-a placut enorm povestea si nu numai aceasta!Bafta in continuare doamna Zina.Faceti o treaba excelenta pe acest site!

  1. Zinaida Strinu

   Multumesc pentru apreciere, Roxana ! :)

 41. CITITORUL

  1.Deci asta chiar ca este tare

  2.MS PENTRU REZUMAT SPER SA MA AJUTE LA LECTURI
  MAI E BUN
  SPER SA FIE BUNA POVESTIREA
  CA DE NU IAU 4 SI CREDETIMA CA NU VREAU ASTA

  AM PRIMIT ASTA CA TEMA
  DEFAPT
  JUMATE
  CEALALTA JUMATATE!!!
  PESTE O SAPTAMANA!!!
  DA EU O FAC TOATA SA NU MAI IMI BAT CAPU CU EA!!!!!!!
  ZINA ITI MULTUMESC PENTRU POVESTIRE
  DOAR CA AI CAM EXAGERAT CU SCRISU
  POI E PREA MULT DE SCRIS CHIAR DACA E BUNA
  COPIILOR DI ZIUA DE AZI NU LE MAI PACE SA CRIE SAU SA CITESCA MULT
  DACA AVEA 5 RANDURI TOATA LUMEA O SCRIA
  DAR E BUNA SI ASA
  MS MULT

  3.eu am mai prescurtato putin
  mi sa pare ca e prea LUNGA
  si de aceea am facut niste modificari

  4.Deci imi raspunzi au nu ZINA

  1. Zinaida Strinu

   Te rog să ai grijă la ortografia modificărilor, Cititorule ! Și nu mai scrie comentarii sub nume diferite, te dă de gol IP-ul calculatorului, care îmi apare la fiecare comentariu. Te rog să îți aduni ideile într-un singur comentariu la un articol, să nu mai scrii câte patru. De răspuns, răspund când am timp, mai am și multe alte treburi, nu te supăra !

 42. Ale

  Super Povestea!Imi plac foarte mult povestile cu Pacala!E cel mai amuzant personaj din literatura romana!:))Mare respect pentru cei ce inventeaza povesti cu mare haz!

  1. Zinaida Strinu

   Intradevăr, e un personaj amuzant. :)

 43. gabriel

  care a fost anul aparitiei acestei carti?

  1. Zinaida Strinu

   Caută și tu cartea sau măcar pe Google…

   1. florin

    Zina nush dar mi`se pare prea lunga povestita
    e prea lunga povestirea dar mie lene sa scriu mersi foarte mult

    1. Zinaida Strinu

     Păi vezi, de aia nici nu știi să scrii corect, fiindcă ți-e lene ! :)

 44. gggg

  Doar un 9,50.

  1. Zinaida Strinu

   Doar atat ?! :D

   1. Alex

    eu am luat un 9 si un 10 :))

    1. Zinaida Strinu

     Felicitări!

 45. anndra2001

  in de-ale lui Pacala exista si aceasta povestire??

  1. Zinaida Strinu

   Nu prea înțeleg ce vrei să spui. Te referi poate la o altă variantă a isprăvilor lui Păcală, de alt autor ? Nu am citit altă variantă și nu știu să-ți răspund, îmi pare rău. :(

 46. adrian

  E buna de un 10 ;)

  1. Zinaida Strinu

   Și eu zic la fel ! :D

 47. Luminita

  Multumesc frumos pentru ajutor. Imi este de mare folos, deoarece de multe ori nu-mi gasesc cuvintele cand incerc sa fac o povestire pe scurt. Am dezvoltat dar am si simplificat multe dintre frazele tale si a iesit ceva super. Inca o data iti multumesc.

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Luminița. M-aș bucura dacă ai găsi timp să citești cartea, e foarte plăcută !

 48. robyn

  foarte frumos am citito

 49. teodora

  Ei, pe ea am luat un 10 la romana. Multumesc !

  1. Zinaida Strinu

   Cu placere, Teodora !

 50. Renato

  E foarte misto intamplarea

  1. Zinaida Strinu

   :) Da, e nostimă !

 51. Anonimu'

  e scurta fata de cea originala…nu cred ca am s-o scriu toata dar scriu umpic din ea si sper sa o pacalesc pe doamna mea:)

  1. Zinaida Strinu

   Da, da, scrie un pic, după ce e scurtă… Poate te păcălește doamna ta cu vreo notă mică ! Pune mâna și scrie, că ia uite ce de-a greșeli faci ! :)

 52. Alina

  Este foarte amuzant !

  1. Zinaida Strinu

   Da, Păcală este personajul cel mai amuzant din poveștile românești.

 53. antonia

  cea mai tare carte pe care am citit-o

  1. Zinaida Strinu

   Sunt sigură că vei citi altele și mai bune ! :)

 54. diana

  Mi-a prins foarte bine aceasta povestire pe scurt! Sper sa citesc si intreaga carte! Mi-a placut foarte mult! Multumesc!

  1. Zinaida Strinu

   Cu plăcere, Diana ! Chiar te rog să citești și cartea, e mai frumoasă decât povestirea pe scurt.

   1. Diana

    Tu fac niste povestiri pe scurt bune,Zina,tu nu faci doar la ”Pacala”,am vazut ca faci si altele si te descurci de minune.Tine-o tot asa.

    1. Zinaida Strinu

     Mulțumesc pentru apreciere, Diana ! :)

 55. radian

  Ce bine ca l-am gasit, am luat un 10 la romana, dar asta e rezumatul, nu-i asa ?

  1. Zinaida Strinu

   Nu e rezumat, e povestire pe scurt.

 56. Andra

  1. Trimis în PM/luni/8 la 2:51 PM
  Buna,am citit povestea,este foarte frumoasa si cred ca ar trebuie sa o citeasca toata lumea
  apropo ce faceti?:)
  ve pup,pa:*
  2. Trimis în PM/luni/8 la 3:01 PM
  buna,am citit povestea este fantastica si foarte amuzanta:D tota lumea ar trebui sa o citeasca,sa citesti e un lucru foarte bun si asa inveti sa scri sau sa citesti
  sper ca va placut si voua povestea:)
  va pup,pa:):*
  3. Trimis în PM/luni/8 la 3:06 PM
  Buna,am citit povestea,este foarte frumoasa si cred ca ar trebuie sa o citeasca toata lumea
  apropo ce faceti?
  ve pup,pa
  4. Trimis în PM/luni/8 la 3:13 PM
  Buna,este frumoasa si amuzanta,dar nu crezi ca daca copiii o sa vada si o sa citeasca o sa vrea sa o copieze pt la scoala? ar trb sa nu le dai mura in gura dar altadata lasai sa isi puna singuri mintea la contributie, apropo tine minte ce am zis si pune in aplicare, e frumoasa dar sa ti minte ce am zis ,te pup pa.
  5. Trimis în PM/luni/8 la 3:16 PM
  buna,este frumoasa dar incearca sa nu le mai dai copiilor mura in gura,trb sa isi puna singuri mintea la contributie,tine minte ce am spus,te pup ,pa
  6. Trimis în PM/luni/8 la 3:18 PM | În răspuns la Andruta123434.
  buna,e dragutza si amuzanta,pa
  7. Trimis în PM/luni/8 la 3:23 PM
  Naspa,mura in gura
  8. Trimis în PM/luni/8 la 3:25 PM
  buna,este foarte dragutza,tine-o tot asa,pa:)
  9. Trimis în PM/luni/8 la 3:26 PM
  mi-a placut dar le dai copiilor mura in gura,fi mai atenta!

  1. Zinaida Strinu

   Draga mea, nu înțeleg de ce te-ai ostenit degeaba, preț de mai bine de o jumătate de oră, să scrii nouă comentarii (cu o mulțime de greșeli de ortografie !) ! Chiar dacă te-ai străduit să le scrii sub nume diferite, probabil că nu știi că la mine apare nu numai numele ci și numărul de identificare al calculatorului tău, așa-numitul I.P. Asta înseamnă că am constatat că toate comentariile vin de pe același calculator. Cu ajutorul acestui număr poate fi identificat numele proprietarului calculatorului. Mă întreb ce ar spune părinții tăi dacă ar afla cu ce îți pierzi tu timpul…

   1. Alex

    nu cred ca o pierdere de timp daca iti lasi ideile in comentarii

    1. Zinaida Strinu

     Nu, nu este. :)

 57. Miruna

  Eu acum incep sa o citesc ,cred ca o sa imi placa :)

  1. Zinaida Strinu

   Sper să îți placă, Miruna ! :)

 58. Andreea

  Buna!Si mie imi place foarte mult sa citesc,dar acum am nevoie de rezumatul la”De-ale lui Pacala”il are cineva?Va rog frumos!!

  1. Zinaida Strinu

   Păi ești chiar la el !

 59. geanina

  Foarte tare si foarte lunga, ceea ce e un lucru bun. Citesti o parte si ti se pare interesanta, dupa care tot citesti, tot citesti pana se termina !

  1. Zinaida Strinu

   Ai dreptate, Geanina, daca iti place inceputul, e firesc sa continui sa citesti pana se termina totul ! :)

 60. Vlad

  E tare cartea! Am mai citit-o de multe ori, dar nu m-am săturat de ea. :)

  1. Zinaida Strinu

   Da, are mult umor ! :D

 1. PACALA PUNE RAMASAGURI CU BOIERUL - 2

  […] Lecturi: Pacala în satul lui » […]

 2. Lecturi: Păcală şi rămăşagurile cu boierul (2)

  […] Lecturi: Păcală în satul lui » […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>