Povestiri ACASA Povestiri de lecturi scolare

«

»

BLOG: Prietene blogger, ce gradina frumoasa ai !

pentru-prietenii-bloggeri

Pentru fiecare prieten blogger

Prietene blogger, ce gradina frumoasa ai !

Am primit nişte mici răutăţi privind laudele şi mulţumirile pe care le-am adus unui blogger și altora, oameni necunoscuţi de mine, dar prieteni prin comportament. Mi se pare firesc şi obligatoriu, dacă un vecin mă vede neputincioasă şi mă ajută să-mi sap grădina, să spun şi eu tare ” Prietene, ce grădină frumoasă ai !”, în condiţiile în care chiar este frumoasă. Despre asta, atât. A bon entendeur, salut ! În franceză, da! Prietenii ştiu de ce…(La mine anglofonia şi francofonia sunt în proporţia „un pui şi-un cal”).
Ajutorul dezinteresat şi mulţumirile  aferente par suspecte într-o ţară în care proverbul dominant e cel din subtitlu. Cum să pot uita o întâmplare pe care am trăit-o la Viena… Eram pe o stradă, frânţi de oboseală, dar hotărâţi să respectăm programul draconic de vizite culturale pe care ni-l alcătuisem încă din ţară. Trebuia să ajungem la Hundertwasserhause şi era cam depărtişor, cale de vreo trei staţii de tramvai. Văzând un tramvai în staţie, la câteva sute de metri de noi, l-am întrebat pe un batrânel de pe o bancă dacă tramvaiul acela ne-ar duce unde vrem noi. Surpriză ! În timp ce ne spunea că da, bătrânelul a luat-o sprinten la fugă, a ajuns tramvaiul când încă nu pornise şi a pus piciorul pe ultima treaptă, ca să-l facă pe vatman să ne aştepte. Am ajuns târâş-grăpiş, ne-am urcat şi i-am mulţumit călduros, pentru atâta amabilitate. Culmea, şi vatmanul şi călătorii zâmbeau. Ce ziceţi, o să vedem vreodată în România ?
Revin. Când amabilitatea şi răbdarea şi bunătatea absolut dezinteresate sunt atât de rare, de ce să nu mulţumim public pentru ele? Ştiţi de fapt de la ce a pornit articolul ăsta ? De la fapte din blogosferă. Dan, prietenul blogger care m-a ajutat atât de mult şi m-a învăţat atâtea, a scris un articol foarte bun,  http://dan-blog.ro/sfinxul-din-bucegi.html,  însoţit de poze excepţionale. M-am gândit să fac referiri la el şi mi-am adus aminte de răutăţile despre care am vorbit la început. Am vrut să pun lucrurile la punct în ceea ce priveşte mulţumirile şi laudele pe care le-am adus şi le voi aduce. Şi aici e locul să-i mulţumesc din suflet şi lui Ciprian, http://cheeprey.ro/ , care a stat ieri, după ce a venit de la muncă, nemâncat şi nebăut, câteva ore, să-şi bată capul cu o nepricepută ca mine. M-a ajutat, prin messenger (!!!),  să-mi pun la blog wordpress în limba română, în condiţiile în care eu habar nu aveam nici cum să intru în fişierele blogului meu, darămite să mai şi fac ce trebuie pe acolo ! Şi de ce nu i-aş mulţumi şi lui Dojo, http://dojoblog.info/ , care a pus un link către un articol de al meu, băgând în seamă o bloggeriţă începătoare ?
Nu pot să nu-i spun fiecăruia din  ei: Prietene blogger, ce grădină frumoasă ai !
Si revin cu un lucru pe care l-am aflat dupa ce am publicat postul: Tudor, http://www.staupenet.ro/ , un alt prieten drag, participa la un concurs in care are nevoie de ajutorul nostru. Eu i-l dau din toata inima, poate vreti si voi. Merita !

Sursa foto

4468025380

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.